Тротуар на Макарова залишить АЗС без клієнтів?

1310 1

Ми у соцмережах:

Тротуар на Макарова залишить АЗС без клієнтів?

Рік тому в Рівному на вулиці Макарова, неподалік перетину з вулицею Корольова, запрацювала АЗС. Нещодавно фірма «Немирів — Ойл», яка володіє автозаправною станцією, звернулася до міської ради з проханням віддати їй в оренду клаптик землі, який слугує виїздом для клієнтів автозаправної станції.

Виїзд зробили самовільно, за що були покарані штрафом у розмірі 4300 гривень. Сесія міськради одноголосно відмовила у проханні, оскільки це суперечить планам міської влади облаштувати вулицю Макарова так, щоб люди не опинялися під колесами, адже такі випадки тут уже траплялися. У такому разі автозаправці доведеться будувати інший виїзд, бо цей буде заблоковано.

Володимир Хомко, міський голова:

Три підприємства захопили на вулиці Макарова міську землю. Ідеться про смугу, за якою земля уже не наша, а сільська. Ці фірми, у тому числі АЗС, побудувалися на землі, яка належить Шпанівській ОТГ, а виїзди без будь-яких дозволів облаштували на нашій землі. Але ми збираємося прокладати на тому місці тротуар — від «Епіцентру» аж до перетину з вулицею Млинівською. Пішоходи мають вільно рухатися від торгового центру та біля поліклініки №3 до переходу, спорудження якого уже завершено. Біля будинків №44 і №46 буде дві зупинки громадського транспорту. За планом, для тих підприємств сільська рада має прокласти окрему дорогу, де мають облаштовувати виїзди. Віддавати нашу землю в оренду АЗС місто не збирається.

У жовтні минулого року на вулиці Макарова сталася ДТП. Двоє підлітків перетинали вулицю в місці, де не було пішохідного переходу, і на них наїхав мікроавтобус. Хлопець встиг відскочити, а 13-річна Олександра опинилася під колесами. У лікарні дівчинка впала в кому. За її життя боролися медики, але вона померла.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також