Це дорога? А чому ж лавки стоять?

1870 0

Ми у соцмережах:

Це дорога?  А чому ж лавки стоять?

Частина набережної вздовж Усті — від Соборної до стадіону «Авангард» — це вулиця Гоголя. Тут розташовані, зокрема, ресторан «Спорт» і нещодавно збудований греко-католицький храм. Кажуть, раніше тут стояли дорожні знаки, які забороняли проїзд транспорту, бо була це відпочинкова зона для прогулянок рівнян. Недарма ж там і досі стоять лавки! Та вже кілька років як ця вулиця має невизначений статус.

Сергій Коханюк, начальник відділу безпеки дорожнього руху обласного управління патрульної поліції, погоджується, що потрібно визначитись із статусом цього місця:

Якщо це проїжджа частина, то чому там лавки стоять? А якщо тротуар або пішохідна зона, то чому вона не відокремлена від проїжджої частини і не позначена відповідними дорожніми знаками? Від влади міста ми так і не отримали відповіді на ці запитання. Звертались і до міського голови, і до управління ЖКГ. Це питання навіть виносили на розгляд комісії з питань безпеки дорожнього руху, де одностайно вирішили, що врахують це при розробці комплексної схеми організації дорожнього руху. Комплексна схема розроблена, прийнята, а «віз і нині там».

Нагадати владі про вулицю Гоголя вирішив і рівнянин Владислав Ричок, зареєструвавши електронну петицію, в якій просить заборонити там проїзд автомобілів:

— Раніше люди збирали підписи, щоб перекрити цю ділянку дороги. Однак цього не було зроблено. Тому я й написав таку петицію. Адже потрібно убезпечити дітей та пішоходів від наїзду. Біля Усті гуляє багато людей, діти катаються на роликах, скейтах та велосипедах. Але потік авто тільки збільшується.

Богдан СЛОНЕЦЬ, Дарина ГУЗЕНКОВА.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також