«Це просто фантастика»: посадовець ОДА про гроші на будівництво спорткомплексу у Рівному

4243 0

Ми у соцмережах:

Ярослав Мазярчук (на фото - зліва) розповідає прем'єр-міністру Гройсману, який приїздив у червні, про будівництіо спорткомплексу

На вулиці Макарова у Рівному триває будівництво спортивного залу на близько 3000 глядацьких місць. Зал – перша черга з трьох, які мають бути у майбутньому спорткомплексі, що включатиме також басейн та льодову арену. Першу чергу, тобто спортивний зал, планують збудувати до кінця наступного року.

Вчора, 29 липня, бюджетна комісія облради затвердила надходження субвенції з держбюджету. 48 млн грн отримала Рівненщина на будівництво спорткомплексу у рамках фінансування з державної програми ремонту та добудови спортивних палаців.

Як зазначив директор обласного департаменту будівництва Ярослав Мазярчук, для нашої області перепала одна з найбільших субвенцій за цією програмою. Більше отримав лише Дніпро – 60 млн грн. Також по 30 млн грн надали Житомиру та Тернополю та 27 млн грн – Хмельницькому.

- Але найінтенсивніше будівництво йде у нас, - зазначив пан Мазярчук. – Це просто фантастика: у нас є 55 млн грн з ДФРР та 48 млн грн цієї субвенції. Коштів вистачає – не вистачає людей та опалубки.

Заступник голови Рівненської ОДА Олександр Корнійчук додав, що якщо цього року освоять згадані кошти, то буде виконано близько 70% робіт з кошторисної вартості.

- Головне, до морозів закінчити бетонні роботи, - зазначив Ярослав Мазярчук. –  Як закінчимо будівельну частину, розпочнеться інженерна: встановлення пожежної сигналізації, електрики, телекомунікації. Також на прохання людей з інвалідністю проектант вносить зміни у проект, аби передбачити у комплексі ліфт, щоб можна було легко добратися на третій поверх.

«Швидше за все, до кінця наступного року об’єкт буде завершено», - резюмував голова бюджетної комісії Юрій Благодир.

Нагадаємо, що вартість будівництва першої черги - близько 300 млн грн. Будує "Архітектурне бюро Янкор".


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також