«Це просто такий собі тайм-аут»: рівненська легкоатлетка прокоментувала свою дискваліфікацію

1279 0

Ми у соцмережах:

«Це просто такий собі тайм-аут»: рівненська легкоатлетка прокоментувала свою дискваліфікацію

Дворазову чемпіонку Європи з легкої атлетики у бігу на 800 метрів, рівнянку Наталію Кроль дискваліфікували за порушення антидопінгових правил. Відповідне рішення з'явилось на сайті Athletics Integrity Unit, який є офіційним антидопінговим ресурсом. Легкоатлетка із прийнятим рішенням погодилась.

 AIU (Athletics Integrity Unit) ухвалив рішення у справі рівненської легкоатлетки Наталії Кроль (до одруження – Прищепа), в якої у лютому допінг-тест показав позитивний результат.

Відтак, Наталію Кроль дискваліфікували на 20 місяців, з 16 січня 2020 року до 15 вересня 2021 року. Її результати за цей період мають анулювати, а титули, медалі, бали, призові і грошові винагороди конфіскувати.

"Спортсменка погодилася з вище зазначеними наслідками за порушення антидопінгових правил і відмовилася від права на заслуховування у Дисциплінарному трибуналі", – йдеться у повідомленні AIU.

Суспільному Наталія Кроль телефоном повідомила про те, що свою кар'єру ще протягом кількох років вона завершувати не збирається.

"Дискваліфікація – це просто такий собі тайм-аут для того, щоб закрити якісь інші питання. Ця неприємна ситуація вийшла на рівному місці, ненавмисно, але я ж не в Штатах живу, і не за збірну США виступаю, щоб за мене заступалася Федерація", – прокоментувала Суспільному легкоатлетка.

Нагадаємо, у лютому в аналізах спортсменки буцімто виявили заборонений препарат гідрохлортіазид. Президент обласної федерації легкої атлетики Олег Машаненков у коментарі тоді розповів Суспільному, що йому ця інформація відома, і йдеться про знеболювальний препарат.

Суспільному легкоатлетка у лютому надавати коментар не стала, проте згодом висловила свою позицію на своїй Facebook-сторінці.

Також нагадаємо, у березні 2018-го року рівненську легкоатлетку Ольгу Земляк через допінг дискваліфікували на 8 років, після чого вона завершила спортивну кар’єру.

Ще раніше у 2007-му році через підозру у вживанні допінгу чемпіона світу з велоспорту, рівнянина Сергія Гончара відсторонила від гонок власна команда T-Mobile. Однак згодом спортсмена виправдали, тож він продовжив брати участь у гонках. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також