Центр реабілітації пацієнтів зі спінальними травмами працюватиме на Рівненщині

1094 0

Ми у соцмережах:

Центр реабілітації пацієнтів зі спінальними травмами працюватиме на Рівненщині

Заклад облаштовують на базі вже існуючого Центру лікування та реабілітації наслідків нейротравми Клеванського госпіталю ветеранів війни.

- Сьогодні наше завдання - зробити на базі Клеванського госпіталю Центр підготовки реабілітологів. Там уже розширили кількість ліжок удвічі – з 50 до 100. Для того, щоб медики, які тут працюють, ділилися досвідом з іншими і ми масштабували такі центри по усій Україні. Тим більше, що у нас є 4 навчальні заклади, які готують таких фахівців. Рівненщина має стати хабом підготовки медичних спеціалістів з реабілітації, - каже Віталій Коваль,  начальник Рівненської ОВА.

В Центрі вже встановили нове медичне обладнання для роботизованої реабілітації. Це системи для відновлення навичок ходи, розробки рук та ніг. Це перший такий комплект в Україні, який придбано за кошти державного бюджету.

Рівненська область стала пілотним регіоном проєкту, який впроваджений за підтримки МОЗ, ВООЗ та уряду Британії, повідомила Рівненська ОВА.

На сьогодні в госпіталі уже працює мультидисциплінарна команда ВООЗ з багатьох країн світу: Індії, Канади, Австралії, Британії, Швеції, Норвегії та інших. Фахівці допомагають у лікуванні та реабілітації наших захисників та навчають працівників госпіталю світовим методам реабілітації наслідків спінальної травми. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також