Церква Адвентистів — не секта, а всесвітня організація, визнана урядами понад 230 держав світу

3711 0

Ми у соцмережах:

Церква Адвентистів — не секта, а всесвітня організація, визнана урядами понад 230 держав світу

У вашій газеті (вівторок, 28 жовтня) надрукована стаття під назвою «10 найбільш небезпечних сект». Викликає здивування, а то й обурення той факт, що Церква Адвентистів сьомого дня в цій статті названа сектою і внесена в список найбільш небезпечних сект. По-перше, Церква Адвентистів сьомого дня ніколи не була сектою. Навіть у комуністично-атеїстичний період ця релігійна організація називалась Церквою, з якою влада боролась, силкуючись знищити як небезпечну для того часу ідеологію.

У вашій газеті (вівторок, 28 жовтня) надрукована стаття під назвою «10 найбільш небезпечних сект». Викликає здивування, а то й обурення той факт, що Церква Адвентистів сьомого дня в цій статті названа сектою і внесена в список найбільш небезпечних сект. По-перше, Церква Адвентистів сьомого дня ніколи не була сектою. Навіть у комуністично-атеїстичний період ця релігійна організація називалась Церквою, з якою влада боролась, силкуючись знищити як небезпечну для того часу ідеологію. Тисячі її послідовників разом з представниками інших Церков гинули в сталінських катівнях ГУЛАГу. По-друге, Девід Кореш, який очолював групу релігійних фанатиків під назвою «Гілка Давида», до Церкви Адвентистів сьомого дня жодного відношення не мав. Церква Адвентистів сьомого дня — всесвітня організація протестантського спрямування, яка налічує близько 20 млн. осіб і визнана урядами понад 230 держав світу, в тому числі і в Україні. Керівники цієї Церкви нагороджені орденами за заслуги в сприянні духовності українського народу. Ця Церква має своє представництво в ООН, володіє розгалуженою по всьому світу мережею шкіл і вищих навчальних закладів, в яких працюють вчені різних галузей науки, релігії, культури. Сотні адвентистських клінік, лікарень і шпиталів, використовуючи найновітніші досягнення науки і сучасних технологій, ведуть боротьбу з небезпечними хворобами мільйонів пацієнтів у різних куточках світу. Всесвітнє Адвентистське агентство допомоги і розвитку (міжнародна назва АДРА) — благодійна організація, яка однією з перших відгукується на стихійні лиха: землетруси, повені, посухи та інші катаклізми, витрачаючи на допомогу постраждалим мільйони доларів...

Борис КОРЖОС, президент, директор відділу громадських зв’язків і релігійної свободи.

Коментар Світлана Морозюк, начальник відділу у справах національностей та релігій головного управління внутрішньої політики та інформації РОДА: — На Рівненщині зареєстрована церква Адвентистів сьомого дня. Нарікань чи скарг на їхню діяльність у наш відділ не надходило.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також