Цей барвник робить продукти «апетитнішими». Насправді ж — шкодить здоров’ю

Цей синтетичний барвник голубувато-рожевого кольору додають до продуктів, щоб зробити їх яскравішими та «апетитнішими». Він позначається як E127 — тож читайте склад продуктів і уникайте його. Адже у багатьох країнах цей барвник або заборонений, або обмежений.

0 хв. читання

Барвник E127 використовується в консервованих фруктах, зокрема вишнях; сухому печиві та бісквітних напівфабрикатах; оболонках для сосисок; зубних пастах, рум’янах, деяких ліках.

Він небезпечний тим, що може викликати астму та гіперактивність; негативно впливає на печінку, серце, щитоподібну залозу; знижує репродуктивну функцію; подразнює шлунок; має потенційно канцерогенну дію.

Поділитися цією статтею