У спеку вони посилюють неприємний запах тіла
Чистий людський піт складається з солі та води й не має запаху. Але залози в пахвових западинах і в паху виділяють певні секрети, коли людина, наприклад, нервує. Крім цього, пахви — комфортне місце для бактерій, і продукти їхньої життєдіяльності можуть мати специфічний запах. При цьому в кожної людини свій індивідуальний набір бактерій, і це теж впливає на інтенсивність потовиділення.
Борошняні вироби, солодощі та алкоголь посилюють запах поту. Вони провокують в організмі ріст найпростіших грибів, і якщо їх постійно підгодовувати простими цукрами, то вони виходять з-під контролю імунної системи, утворюється дисбаланс мікробіоти, підсумок — розквітає кандидоз.
А алкоголь в організмі перетворюється на оцтову кислоту, яка в підсумку вийде разом із потом.
Часник, відварені яйця, зелена цибуля, тмин, каррі підвищують в організмі рівень сірки, через що тіло може виділяти сірковмісні гази. Однак якщо з імунною системою все гаразд, то неприємного запаху бути не повинно.
Рясне потовиділення спричиняє надмірне вживання кавових і газованих напоїв, велика кількість у раціоні глутамату натрію в раціоні і гостра їжа.
Іноді специфічний запах може свідчити і про проблеми зі здоров’ям. Так, за лактазної недостатності від людини починає пахнути капустяним соком, а при цукровому діабеті тіло пахне аміаком або прілими яблуками.
Приводом для звернення до лікаря мають стати стани, коли людина без видимих причин пітніє кілька разів за день і проблема турбує вночі. Можливо, стався збій у гормональній системі або організмом гуляє інфекція.