Ці речі не ставте на підвіконня. Краще влаштуйте домашню оранжерею

798 0

Ми у соцмережах:

Ці речі не ставте на підвіконня. Краще влаштуйте домашню оранжерею

Підвіконня в маленькій кухні часто використовується як додаткова стільниця, тумба або полиця. Але є предмети, які не варто зберігати біля вікна. Адже завдання вікна — пропускати свіже повітря і світло в квартиру, зберігати тепло. Захаращеність у цій зоні заважає природним процесам і створює відчуття постійного бардака.

Продукти

На упаковках завжди пишуть умови зберігання продуктів. Зазвичай — сухе, прохолодне місце, далеко від прямих сонячних променів. Підвіконня не відповідає цим вимогам — крупам, спеціям та іншим сипучим продуктам місце в шафі. Фрукти і солодощі потрібно відправити в холодильник або скласти в комору, інакше вони стануть приманкою для мошок та інших комах.

Скляні та крихкі предмети

Не ставте їх на підвіконня. Протяг або кішка можуть випадково перекинути і розбити крихкі речі. Свічки теж не варто тримати біля вікна, вони тануть і псуються під впливом сонця.

Косметика та побутова хімія

Аерозолі, духи, лак для волосся не можна зберігати на підвіконні. Адже повітря біля вікна підігрівається сонцем або радіаторами опалення, тому температура там вища, ніж в іншій частині квартири. Через спеку в очисних, косметичних засобах починаються хімічні реакції, в результаті — погіршується якість. А освіжувач повітря в балончику може запросто вибухнути.

Домашня техніка

Електричний чайник, мультиварка, мікрохвильовка під час готування виділяють пар. Якщо температура за вікном нижча, ніж в кухні, скло може тріснути. Від постійної вологи на куточках рами буде збиратися конденсат і рости цвіль. Крім того, дерев’яне підвіконня від впливу гарячого повітря швидко зіпсується.

Дзеркало і окуляри

Дзеркало для макіяжу, окуляри мають збільшувальну поверхню. Як ми знаємо, за допомогою лупи можна розпалити багаття. Імовірність пожежі в квартирі невелика, але промені сонця, що відбиваються, можуть пропалити тюль або оплавити пластикові жалюзі.

Фотографії

Фарба на фотопапері під впливом сонячного світла за кілька тижнів зникне. Якщо дорожите фотографіями, приберіть їх в альбом, відскануйте і зберігайте в цифровому вигляді.

Клітки і акваріуми

Домашні гризуни, папуги та інші вихованці, що живуть в клітках, чутливі до протягів і відкритого сонця. А акваріум з рибками доведеться частіше чистити — у водному середовищі УФ-промені провокують фотосинтез і прискорене зростання синьо-зелених водоростей.

Як можна використати вікно на кухні

Влаштувати домашню оранжерею, адже кімнатні рослини (крім тих, що ростуть без сонця) дуже люблять природне світло. Якщо хочете додати затишку — це найпростіший спосіб. Ще один варіант: вирощувати пряні трави, корисну зелень на підвіконні. Базилік, зелена цибуля, петрушка, чебрець і гострий перчик не вимагають особливого догляду. З ними легко впорається навіть початківець.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також