Експерти з Данії вивчали корисні властивості цибулевого соку. За результатами досліджень, він зміцнює імунітет, корисний для здоров’я очей і може запобігати раку.
У цибулі міститься селен, завдяки чому її сік зміцнює імунітет. Селен здатний підсилити імунну реакцію і також допомогти придушити її в тому випадку, якщо вона є надлишковою. Антимікробні властивості цибулевого соку допомагають боротися з інфекціями очей. Дослідження свідчать, що сік пригнічує ріст очної флори. Крім того, він частково захищає від катаракти. У цибулевому соці міститься значна кількість антиоксидантів, які допомагають стримувати рівень цукру в крові. Саме тому сік корисний для діабетиків і здатний прискорити метаболізм. Сік цибулі містить численні протиракові компоненти, включаючи антоціаніни, кверцетин і фосфорорганічні сполуки, які протистоять злоякісним новоутворенням. Згідно з дослідженнями, ці компоненти запобігають різним видам раку. Кверцетин знижує ризик розвитку пухлин легенів і мозку. Крім того, цибуля насичена клітковиною, що дозволяє боротися з раком кишечнику. Вона знищує пухлинні клітини, що теж є однією з корисних її властивостей.