
У червоній цибулі міститься велика кількість антоціанів, які й надають їй характерного кольору. Ці речовини зміцнюють імунітет, стінки кровоносних судин і допомагають боротися з інфекціями.
Якщо щодня вживати червону цибулю, то через кілька місяців рівень холестерину в організмі знизиться орієнтовно на 20%.
Завдяки своїм дезінфікуючим властивостям червона цибуля, як і біла, здатна виступати як антисептик при вірусних і бактеріальних захворюваннях. У народній медицині червона цибуля використовується для лікування і профілактики глистової інвазії та лікування ясен.
Червона цибуля — джерело вітамінів А, В, С і РР. Такий склад стимулює метаболізм, сприяє схудненню, омолодженню шкіри. Вона містить кислоту, яка сприятливо позначається на роботі шлунково-кишкового тракту. Тим, хто відчуває постійний біль у шлунку при хронічному перебігу деяких хвороб, червона цибуля показана для щоденного вживання.