Ці продукти можна по праву назвати засобами профілактики інфекційних захворювань. Важливою перевагою є їхній антисептичний ефект за рахунок значного вмісту фітонцидів.
Цибуля і часник захищають не тільки від застуди. Їхнє вживання сприяє зниженню ризику розвитку більш небезпечних захворювань, наприклад, раку грудей, передміхурової залози і кишечнику.
За словами фахівців, цибуля та часник зберігають всі свої корисні властивості, якщо з'їдати їх у сирому вигляді.
Для того щоб отримати максимальну користь, щодня бажано з’їдати чверть цибулини або один зубчик часнику. В цьому випадку в організм надійде достатня кількість корисних сполук, що зупиняють «перетворення» здорових клітин на хворі.
Що корисніше? Корисні обидва продукти. Однак якщо провести «змагання», то виграє часник. Саме в цій рослині міститься більше активних речовин, в тому числі й фітонцидів. Вживання часнику сприяє зниженню рівня «поганого» холестерину в крові. За рахунок цього людина захищена від тромбоутворення.
Однак у часнику є недолік: його не можна часто вживати людям з хворим шлунком.