Ціна радикала: про затримання на хабарі депутата Кудріна

2735 0

Ми у соцмережах:

Ціна радикала: про затримання на хабарі депутата Кудріна

Депутат-радикал із Рівного узяв за «вирішення питання» п'ять тисяч доларів. Тим самим Володимир Кудрін зняв цілу купу запитань, головне з яких — почім нині непідкупність «борців із корупцією» із Радикальної партії?

Бо ж Кудрін не просто сам собі радикал, він ще й помічник нардепа Лозового, про ціну непідкупності якого нам ще, можливо, доведеться згодом дізнатися. Тому подальший розвиток справи депутата міської ради, якого упіймали на хабарі у п'ять тисяч «зелених», цікавий зовсім не тим, як будуть викручуватися сам Кудрін, та його «шефи» в особі Лозового та Ляшка. Їм не вперше — скажуть, що це «провокація влади» і все. Насправді цікаво інше — п'ять тисяч доларів — це справжня ціна? Може, Кудрін продешевив, чи навпаки, взяв зайве? Принаймні орієнтир вже маємо. Тож якомусь іншому «непідкупному» просити у якості хабара «десятку» буде тепер якось незручно.

Микола НЕСЕНЮК.

Кудрін

Уже третій депутат Рівненської міської ради цьогоріч опинився під слідством. Причому усі справи так чи інакше пов'язані із будівництвом. У понеділок з хабарем у 5000 доларів затримали 33-річного Володимира Кудріна, одного з найактивніших депутатів у сесійній залі. Гроші він нібито вимагав від забудовника, обіцяючи припинити писати скарги і накликати на нього перевірку. Затримували Володимира Кудріна, який останнім часом ніде не працював, в офісі у Рівному ввечері 29 серпня. Щоправда, деталі операції правоохоронці тримають у таємниці. Навіть мамі депутата не повідомили, що її сина столичні прокурори забрали в ІТТ до Києва. А разом із ним — і його «довірену особу». Під час затримання, тільки додала СБУ, вилучили півкілограма обробленого бурштину та наркотики. З'явилася також інформація, що йдеться про будівництво на пляжі Басового Кута, за адресою Чорновола, 94, перевірку на законність якого ініціював Володимир Кудрін. Офіційно забудовником на пляжі Басового Кута є невідома широкому загалу Олександра Ілліч, причетні ж до будівництва, як подейкують, друзі голови Рівненської ОДА Олексія Муляренка. Зазвичай таку справу розслідує обласна прокуратура, проте рівненські прокурори навіть не знали про операцію. Зацікавилася міським обранцем Генпрокуратура. Очевидно, інтерес до рівненського депутата у генпрокурора Юрія Луценка не спроста — затриманий є помічником нардепа Андрія Лозового, у якого з Луценком періодично виникають «інформаційні побоїща». Щоправда, є й інша інформація: за забудовниками, зацікавленими у справі «корупціонера Кудріна», стоять люди з прокурорськими погонами. Володимиру Кудріну у середу тільки збиралися оголосити про підозру, аби потім обрати міру запобіжного заходу. Кримінальне провадження відкрили за ч.3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання хабара в особливо великому розмірі). Частина третя передбачає позбавлення волі на термін від восьми до дванадцяти років.

Кудрін

Андрій Лозовий коментувати затримання свого помічника відмовився, зазначивши, що не говоритиме нічого, поки не розбереться у справі. Оксана Лозова, лідерка радикалів на Рівненщині, зазначила, що фарби на руках Кудріна не було під час затримання. А Сергій Свисталюк додав, що все схоже на підставу.

Кудрін

Про підставу говорить і представник забудовника на Чорновола, 94 Іван Шевчук, щоправда, захищає не депутата, а свої інтереси на будівельному ринку. А зазначимо, що офіційно забудовником на пляжі Басового Кута виступає невідома широкому загалу Олександра Ілліч, причетні ж до будівництва, як подейкують, друзі голови Рівненської ОДА Олексія Муляренка: — На мою думку, те, що відбулося, і те, що у соціальних мережах розповсюджують інформацію про причетність цієї операції до нашого будівельного об'єкту, — це прояви недобросовісної конкуренції, аби зменшити наші продажі. Забудовниця наразі у відпустці, особисто я про затримання дізнався із преси. Вперше і востаннє Володимира Кудріна бачив біля будівельного майданчика, коли він приходив під час перевірки ДАБІ. alsoread:https://rivnepost.rv.ua/showarticle.php?art=050194 До речі, перевірка, яку ініціював Володимир Кудрін, звернувшись з депутатським зверненням до обласної ДАБІ, знайшла кілька порушень. Як запевняє Іван Шевчук, порушення незначні (стосуються дверей, вікон та ведення журналів), із ними забудовник не згідний та піде оскаржувати виписаний штраф до суду. До документів на будівництво спортивно-оздоровчого комплексу, площею майже 2000 «квадратів», претензій у ДАБІ, як запевняє п.Шевчук, не було. Слідство у справі, швидше всього, протриває кілька місяців. Як і у справах двох інших депутатів міської ради — ще одного радикала Василя Немеша та «батьківщинівця» Олександра Бабата. Останнього вже судять — йдеться про загибель будівельника на будівництві висотки на Київській. Василя Немеша — за опір та насильство над правоохоронцем. Обидві справи пов'язані із будівельним бізнесом. Багатоповерхівку Бабатів, як і будівництво, пов'язане з Немешом, обласна ДАБІ через суд намагалася визнати незаконними. Тепер ці справи передали новоствореній міській ДАБІ. Чи продовжить вона справи обласної, поки невідомо.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також