Ціни Рівненщини: подорожчали фрукти, подешевшали яйця

1636 0

Ми у соцмережах:

Ціни Рівненщини: подорожчали фрукти, подешевшали яйця

Найбільше за місяць на Рівненщині подорожчали фрукти аж на 9,8%.

Про це повідомляє Державна служба статистики у Рівненській області.

Також зросли ціни на продукти харчування та безалкогольні напої на 0,5%. На 2,1–0,4% піднялась вартість маргарину та інших рослинних жирів, м’яса птиці, хліба, масла, продуктів переробки зернових, кондитерських виробів з борошна, кисломолочної продукції, макаронних виробів, шоколаду, безалкогольних напоїв, свинини, кондитерських виробів з цукру, цукор, риби та продуктів з риби. Водночас на 16,4% подешевшали яйця, на 5,3–0,2% – сало, молоко, овочі, рис, сири, яловичина, олія соняшникова.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 1,7%, що пов’язано з подорожчанням тютюнових виробів на 2,7% та алкогольних напоїв – на 0,7%.

Одяг і взуття подешевшали на 1,1%, зокрема взуття – на 1,2%, одяг – на 1%.

Зниження цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 0,4% відбулося за рахунок зменшення цін на природний газ на 1,4% та скраплений газ – на 0,5%. Разом з тим відбулося підвищення плати на утримання будинків та будинкових територій на 0,3%.

Зростання цін на транспорт у цілому на 2% зумовлено в основному подорожчанням палива та мастил на 5,1% та транспортних послуг – на 0,6%.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також