Довкіллю Рівненщини завдали великої шкоди - Держекоінспекція

3135 0

Ми у соцмережах:

Довкіллю Рівненщини завдали великої шкоди - Держекоінспекція

За перше півріччя 2021 року довкіллю Житомирської та Рівненської областей було завдано найбільшої шкоди порівняно з іншими регіонами України.

 Як повідомив у Facebook голова Державної екологічної інспекції України Андрій Мальований, за 7 місяців було завдано 140,8 мільйона гривень збитків у Поліському окрузі. Загальна сума розрахованих в усій країні збитків становить 850,5 мільйонів гривень.

З початку року Держекоінспекція виявила на території Поліського округу наступні порушення: масові вирубки дерев, вирощування сільськогосподарської продукції в межах зони безумовного відселення, велика кількість несанкціонованих сміттєзвалищ і недотримання вимог законодавства при поводженні з відходами, забруднення довкілля внаслідок роботи підприємств (ПрАТ «Рівнеазот», ПрАТ «Костопільський завод скловиробів» та інших), порушення правил полювання та рибальства.

За словами держслужбовця, штрафи за екологічні порушення досить низькі: за викиди забруднювальних речовин у повітря — 85—136 гривень, порушення правил полювання — 34—340 гривень.

Щоб ефективно протидіяти екоциду цілих областей, необхідно як мінімум у 10 разів підвищувати адміністративні санкції. Наші фахівці спільно з представниками Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів наразі готують проект закону щодо посилення відповідальності за близько 50 екологічних порушень. Підвищення штрафів дозволить стимулювати органи місцевого самоврядування до ефективніших дій на захист довкілля, - додав Андрій Мальований.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також