ЦУМ побудує паркінг і прибере кіоски з площі

1765 0

Ми у соцмережах:

ЦУМ побудує паркінг і прибере кіоски з площі

Власники Центрального універмагу Рівного хочуть побудувати багаторівневий паркінг, який щільно прилягатиме до фасаду. Раніше в цій будівлі, що в центрі Рівного на Соборній, вже відремонтували внутрішні приміщення, замінили вікна, поклали плитку перед входом. А тепер хочуть поліпшити умови паркування для клієнтів, спорудивши паркінг, щоправда, й в ньому буде торгівля.

Владислав Масюк, архітектор, якого найняли інвестори ЦУМу:

— Зараз існує стоянка автомобілів, заїзд на яку відбувається з вулиці Чорновола. Там поміщається, в кращому випадку, лише 40 авто. Оскільки покупці хаотично залишають там свої автомобілі, це завдає усім дискомфорту. Вирішити це може будівництво чотириповерхової будівлі паркінгу. На даху нової будівлі буде влаштовано озеленення. У паркінгу поміщатиметься 96 автомобілів. Перший та останній поверхи будуть віддані під комерцію. Кіоски з напоями та закусками буде прибрано з площі, а їхнім власникам запропоновано переміститися на перший поверх паркінгу.

Андрій Шевчук, начальник відділу генплану управління містобудування та архітектури:

— На мою думку, це непогане місце, бо туди є доволі непоганий під’їзд та виїзд через вулицю Чорновола. Більше того, оскільки в Рівному постійно збільшується кількість автомобілів, то таке будівництво не тільки в інтересах закладу, але й всього Рівного.

Наразі архітектори проводять обрахунки майбутнього проєкту. Оскільки будівництво заплановано у центральній частині Рівного, то потрібно витримати низку різних будівельних і протипожежних норм. Офіційно не було озвучено, в яку суму обійдеться зведення паркінгу — адміністрація ЦУМу поки відмовляється від будь-яких коментарів на тему будівництва. Однак головний архітектор Рівного Дмитро Котляров висловив припущення, що «для будівництва одного паркомісця потрібно інвестувати від 7 до 10 тисяч доларів».

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також