ЦВК відмовила у реєстрації одразу трьом кандидатам від 153-го округу на Рівненщині

4279 1

Ми у соцмережах:

Алла Івойлова. Фото - з її сторінки у Facebook

Центральна виборча комісія відмовилася реєструвати трьох осіб, які збиралися балотуватися від центральних районів Рівненської області (153-й округ).

Не зареєстрованими стали колишня очільниця обласного осередку Партії регіонів у Рівненській області Алла Івойлова, бізнесмен Євген Козаков та депутатка Рівненської райради Галина Лисак.

 

Як йдеться у протоколі ЦВК про відмову у реєстрації, Галина Лисак не подала заяву про самовисування із зобов’язаннями в разі обрання народним депутатом України припинити діяльність чи скласти представницький мандат, які відповідно до законів несумісні з мандатом народного депутата, та протягом місяця після офіційного оприлюднення результатів виборів передати в управління іншій особі належні їй підприємства та корпоративні права.

Галина Лисак

Алла Івойлова не подала заяву про самовисування із зобов’язаннями в разі обрання народним депутатом України припинити діяльність, яка несумісна з мандатом народного депутата.

Також обидві кандидатки в автобіографіях не зазначили відомостей про їхні посади (заняття) та місце роботи, повідомила ЦВК.

А в автобіографії Євгена Козакова не було вказано часу проживання на території України, відомостей про адресу місця проживання та контактний номер телефону.

Днем раніше ЦВК відмовила у реєстрації кандидату у 155-му окрузі (північ Рівненщини) – київському бізнесмену Руслану Джигирею, який до заяви про самовисування додав квитанцію  «Ощадбанку» про переказ на спеціальний рахунок ЦВК 41 730 грн, внесених Кутіль Альоною Борисівною. І хоча у призначенні платежу вказано: "Грошова застава кандидата у народні депутати України Джигирей Руслана Миколайовича", - ЦВК постановила, що грошову заставу внесено неналежною особою.

Ще раніше ЦВК відмовилася зареєструвати кандидатом у народні депутати Миколу Поровського, якого висувала Республіканська Християнська партія у 154-му окрузі (південні райони області). Причина відмови – в автобіографії пана  Поровського не було відомостей щодо його посади (заняття), місця роботи, а також контактного номера телефону. Крім того, до ЦВК додатково було подано три примірники передвиборної програми Миколи Поровського.

Микола Поровський. Фото - Главкому

Пан Поровський, до слова, був народним депутатом трьох скликань Верховної Ради: першого, другого та четвертого. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також