ТЦК у Здолбунові: довідка — 3 тисячі, інвалідність — 10 тисяч доларів

13534 0

Ми у соцмережах:

ТЦК у Здолбунові: довідка — 3 тисячі, інвалідність — 10 тисяч доларів

У відділенні ТЦК у Здолбунові діяла послуга, яка дозволяла військовозобов’язаним вільно їздити країною та уникати мобілізації. За гроші. Незаконний бізнес припинили працівники СБУ, які затримали працівницю військкомату з 10 тисячами доларів хабара.

Відомо, що працівниця ТЦК виготовила для клієнта спеціальну довідку, яка дозволяла йому вільно пересуватися країною та не боятися блокпостів. За це він заплатив 3 тисячі доларів. Після цього запропонувала йому посприяти в ухиленні від мобілізації, оформивши фіктивну групу інвалідності — в цьому їй мав допомогти знайомий. Свої послуги спільники оцінили у 10 000 доларів.

Анна Свінціцька-Савчук, речниця СБУ Рівненщини:

Слідчі СБУ задокументували факт отримання хабара працівницею районного ТЦК. Відомо, що вона у червні за 3 тисячі доларів виготовила для мешканця Здолбунова тимчасове посвідчення військовозобов’язаного, яке підтверджує, що особа має стосунок до Збройних сил України. Особу з цим посвідченням працівники ТЦК або правоохоронці не будуть перевіряти на вулиці. Однак це посвідчення не гарантувало, що мешканця Здолбунова не можуть мобілізувати. Тому організаторка схеми запропонувала йому оформити фіктивну групу з інвалідності. Це мав забезпечити її знайомий, який має широке коло знайомств серед членів військово-лікарських комісій та медичних закладів Здолбунова. За свої послуги вони хотіли 10 тисяч доларів. Підозрюваних було затримано при передачі коштів. Загалом вони отримали від цивільного 13 тисяч доларів неправомірної вигоди.

Якщо їхня вина буде доведена судом, то працівниці ТЦК та її «колезі» може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з конфіскацією майна.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також