В Острозі буде туалет на вибір: або в міський, або до куми Ундіра

1457 0

Ми у соцмережах:

За огорожею вже почали встановлювати вбиральню

Давню проблему Острога — відсутність громадської вбиральні у центрі міста — цього року вирішать у подвійних розмірах. Недалеко один від одного мають запрацювати одразу два туалети: один комунальний, а інший приватний. Для туристів альтернатива — на руку, а ось місцевим жителям таке різноманіття не до вподоби.

Комунальну вбиральню почали зводити тиждень тому на проспекті Незалежності, 2. Туалет, власне, там не збудують, а встановлять — конструкцію з пластикових панелей, до якої під’єднають водопровід та каналізацію, вже виготовили. Стоятиме туалет поблизу кафе «Трек» та «Пінгвін». Власниця останнього, Валентина Ушакова, вибором локації невдоволена.

— Туалет не лише стоятиме дуже близько до мого та сусіднього кафе, а й прямо під вікнами житлового будинку, — нарікає пані Ушакова. — За кілька метрів за «Треком» є краще місце, де неприємні запахи від вбиральні нікому не заважатимуть — ні жителям, ні відвідувачам кафе, проте міська влада вирішила встановити туалет саме тут, бо близько до комунікацій. Але між іншим, ці комунікації я проводила за власні кошти.

Вбиральня в Острозі мала би працювати в іншому місці. Ще у 2014 році міська влада Острога надала викладачці Острозької академії, а заодно кумі нині першого заступника голови Рівненської ОДА Віталія Ундіра Наталії Мамонтовій дозвіл на реконструкцію міської вбиральні на вулиці Чорновола, 2-Б, що навпроти Музею книги. Згодом міська влада дозволила на місці старого туалету збудувати торгово-офісний центр, але з умовою, що там буде громадська вбиральня. Офіс збудували, проте туалет досі не відкрили.

Олександр Шикер, міський голова Острога:

— Нема туалету — погано, ставимо — теж погано, бо заважатиме. Але десь же вбиральня має стояти! Питання щодо локації вирішували депутати. Ділянку обрали саме ту, бо там зручний доступ до комунікацій. Кошти на туалет виділили з бюджету, а також виграли конкурс і залучили грантове фінансування. Наталія Мамонтова також відкриває туалет, до Дня міста він буде вже готовий.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також