Туалети в театрі відремонтують, коли актори підуть у відпустки

1391 0

Ми у соцмережах:

Туалети в театрі відремонтують, коли актори підуть у відпустки

Про туалети рівненського драмтеатру уже ходять легенди — у такому жахливому вони стані. Та цього року їх нарешті відремонтують. Щоправда, лише два, в які найчастіше ходять відвідувачі. За рахунок приватних забудовників чиновники хочуть вирішити ще одну проблему театру — підтоплення.

Драмтеатр Ремонт туалетів у драмтеатрі розпочнуть влітку, коли актори підуть у відпустки. До початку нового театрального сезону восени зроблять чоловічий та жіночий туалети на першому поверсі. Керівництво театру розповідає, що вже закуплено все обладнання для вбиралень. Чекають лише, коли обласна рада виділить 300 тис. грн. на саму роботу. Обіцяли, що кошти будуть у другому кварталі 2017-го. Про те, що потрібно відремонтувати туалети драмтеатру, говорили давно. Але тільки після того, як обласні обранці самі проінспектували вбиральні театру, рада погодилася профінансувати ремонт. Окрім туалетів, занепокоєння у депутатів викликали підземні води, які підтоплюють споруду. Минулого тижня бюджетна комісія ради доручила обласному департаменту будівництва взятися за вирішення ще й цієї проблеми. Зокрема, згадали про колишню фабрику сувенірних товарів «Рівненчанка», на місці якої, на вулиці Гетьмана Мазепи, 3, однойменне товариство почало будувати багатоповерхівку. Навколо будівництва вже було кілька скандалів, говорили навіть, що побудова висотки зруйнує театр. Втім, чиновники зазначають, що забудовник може, навпаки, врятувати будівлю. Ярослав Мазярчук, директор обласного департаменту будівництва та архітектури:

— Оскільки мені доручили, днями піду на місце будівництва на вул. Мазепи, поговорю із забудовниками і запитаю, що там з палями, які вбивали. Бо ж у цьому процесі не вгадаєш: рівень води після цього міг як знизитися, що добре для театру, так і піднятися. Було б добре, якби забудовник поставив у підвалі дренажні насоси. Оскільки будівля стоятиме ще нижче, аніж драмтеатр, підземні води у будь-якому разі її підтоплюватимуть. Насос би відкачував цю воду в Устю і таким чином регулював рівень підземних вод поблизу. Подібну систему ми зробили у приміщенні центру зайнятості на Кавказькій.
Володимир Петрів, директор Рівненського обласного музично-драматичного театру:
— Наразі, поки мороз, проблем із підземними водами у нас нема. Замерзло все. Загалом не можу сказати, що з підтопленням критична ситуація. Воду ми відкачуємо, а підтоплює не лише нас: і готель поряд, і підземний торговий центр, через будівництво якого рівень підземних вод і піднявся, до речі. Тоді змінили русла підземних річок, а тепер і самі страждають — центр постійно затоплює. От побачите, колись цю підземку засиплють, бо толку з неї не буде. А поки два дослідних інститути вже років 20 думають над тим, як вирішити проблему з підтопленням театру, і відповідь досі не знайшли.
Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також