Туреччина - країна, де з`єднуються традиції

1401 0

Ми у соцмережах:

Туреччина - країна, де з`єднуються традиції

Багата історія Османської імперії зберігає в собі традиції різних цивілізацій: Стародавньої Греції, Персії, Стародавнього Риму і Візантії. Ця країна може похвалитися величезною кількістю пам'яток, які приваблюють туристів, а також чудовими курортами, ідеально відповідними для неспішного проведення часу на пляжі серед чудової природи і неймовірного моря.

Легенди Туреччини

Гаряча путівка до Туреччини – це прекрасна можливість побачити те, заради чого в цю країну приїжджають тисячі туристів щороку. У Стамбул, який розташувався на берегах Босфору, мандрівники їдуть, щоб поглянути на собор Святої Софії, що славиться своєю мозаїкою, і Блакитну мечеть, яка наче літає над землею. У цьому ж місті розташований палац Топкапи, який служив резиденцією османським султанам. У нашому матеріалі ми пропонуємо вам ознайомитися з деякими легендами, що зіграли для популярності Туреччини не останню роль.

  • Саме на території колишньої Османської імперії були знайдені залишки величної колись Трої, зруйнованої греками і їхнім хоробрим ватажком -Ахіллесом. На місці, де раніше стояло Стародавнє місто, зараз можна помилуватися копією легендарного Троянського коня.
  • Джерела Памуккале славляться тим, що служили спа-курортом для єгипетської цариці Клеопатри. Неподалік від цих джерел, за іншою легендою, був вхід в підземний світ Аїда.
  • Залишив тут нагадування про себе і Олександр Македонський, який колись подорожував по цих родючих просторах. Йому випало завдання розв'язати Гордіїв вузол на території Туреччини.
  • Неподалік від Анкари Юлій Цезар виголосив свої коронні слова, які користуються популярністю і зараз: «Прийшов, побачив, переміг».
  • А головною легендою донині залишається та, що описує походження турецького прапора. Після кривавого бою султан Селім побачив, як у калюжі крові відбивається місяць і вечірня зоря (схожий прапор носили його воїни під час битв), і правитель наказав використовувати цей образ як офіційний прапор.

Допитливим мандрівникам варто завітати і до Каппадокії (Kapadokya). Її ви не знайдете на звичайній мапі, адже Країна прекрасних коней, а саме так перекладається історична назва краю, охоплює чотири провінції – Аксарай (Aksaray), Нігде (Nigde), Кайсері (Kayseri) і Киршехир (Kirsehir).

До Туреччини варто їхати, щоб ближче познайомитися з її неймовірно багатою історією і культурою, які втілені у величних архітектурних пам'ятках. Також ця країна чудово підійде для якісної та комфортабельної літньої відпустки, адже курорти Туреччини вже давно вважаються одними з найкращих у світі.

На правах реклами.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також