Туреччина VS Єгипет: куди поїхати у 2021 році?

1235 0

Ми у соцмережах:

Туреччина VS Єгипет: куди поїхати у 2021 році?

Куди краще поїхати – в Туреччину чи Єгипет? Практично однакові за ціновою категорією вони стають чи не першими країнами, куди виїжджають туристи на морський відпочинок.

Сезон відпусток вже незабаром. А разом з тим і вибір: куди краще поїхати? Найбільш популярні країни відпочинку – Туреччина та Єгипет. Практично однакові за ціновою категорією вони стають чи не першими країнами, куди виїжджають туристи на морський відпочинок.

Схожі й різні

На перший погляд курорти схожі:

♦ однакова середня вартість туру на 7 днів;

♦ схожі пропозиції готелів «все включено»;

♦ тепле море;

♦ яскраве сонце;

♦ чисті басейни й аквапарки;

♦ пальми…

На цьому схожість закінчується і починається різниця:

♦ природа: Туреччина – це гори, ліси, а Єгипет – пустеля й піски, а отже, і пляжі всі піщані, а не галькові;

♦ моря: відрізняються за солоністю – Червоне море більш солоне, ніж Егейське, Середземне чи Мармурове;

♦ температура повітря: єгипетське літо триває цілий рік, а турецьке лише з травня до жовтня;

♦ переліт: Туреччина ближча на 1,5 години польоту;

♦ їжа, архітектура, пам’ятки, традиції… й інший національний колорит, звісно, що не схожі.

Коли визначилися з країною, нове завдання – обрати в ній курортне місто. Вибір залежить від того, хто їде, з ким, і з якою метою – молодіжні компанії чи сім’ї з дітьми, з метою відвідати пам’ятки чи насолодитися романтикою спілкування, засмагати на пляжі чи займатися дайвінгом та багато інших варіантів. У кожній з цих країн є всі перераховані види відпочинку.

Туреччина

Країна з чотирьох боків омивається морями, на кожному з яких розмістилися курортні міста з готелями на різний бюджет, про які докладніше можна прочитати на сайті туроператора Coral Travel https://www.coraltravel.ua/uk/main/turkey/.

На Середземному морі розмістилися курорти Кемер, Анталья, Аланья, Белек, Сіде та інші, у яких можна знайти як елітний відпочинок, так і бюджетний. Анталья приваблює любителів клубів та ресторанів. Кемер часто обирають сім’ї із дітьми, а Белек – любителі розкішного відпочинку.

На Егейському морі – Фетхіє, Бодрум, Мармарис, Кушадаси, Ізмір, Дідім та інші. Любителі нічних розваг та серфінгу обирають Бодрум. Дідім для тих, хто любить медитативний відпочинок на піщаному узбережжі. Мармарис приваблює молодь економним та бурхливим відпочинком, а Фетхіє, навпаки усамітненим милуванням природою.

На Мармуровому морі розмістився Стамбул. Це місто-історія, його відвідують навіть ті, хто обрав відпочинок на іншому узбережжі.

Єгипет

У Єгипті багато пам’яток старовини, коралових рифів, яскравих морських мешканців Червоного моря та курортів на різні смаки й бюджет (Детальніше за посиланням https://www.coraltravel.ua/uk/main/egypt/)

Курорт Хургада приваблює демократичними цінами й пляжним відпочинком. Але його варто відрізняти від курортного регіону, який простягнувся на 100 км. До нього входять Марса Алам, Макаді Бей, Сома Бей, Сахл-Хашиш та Сафага. Це відносно молоді курорти із фешенебельними готелями й піщаними пляжами.

Шарм-ель-Шейх - популярний курорт, розташований на Синайському півострові. Тут тепло навіть у січні, хоча взимку часто буває вітряно. Туристів приваблює дайвінг, коралові рифи, а також розвинена інфраструктура й велика кількість місць для розваг.

У регіон Шарм-ель-Шейх (за аналогією із регіоном Хургада) входять Нувейба, Дахаб і Таба, які обирають любителі готельного відпочинку, вітрильного спорту й дайвінгу.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також