Туреччина закрила небо для російських літаків

1367 0

Ми у соцмережах:

Туреччина закрила небо для російських літаків

Про це заявив міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу журналістам під час перельоту в Уругвай, куди відправився з візитом, передає Укрінформ з посиланням на TRT Haber.

-  Ми закрили повітряний простір для російських військових літаків, і навіть для цивільних літаків, які прямували в Сирію і везли солдатів. Ми давали дозвіл на три місяці, він діяв до квітня. Наш президент також повідомив (про закриття. - Ред.) Путіну. Польоти припинилися. Ми продовжили процес як у рамках конвенції Монтре, так і по інших питаннях, діючи через діалог, - сказав Чавушоглу.

Міністр також нагадав, що у разі прогресу в переговорному процесі між Україною та Росією зустріч президентів може відбутися в Туреччині.

-  На даний момент є вичерпний текст, який вони обговорюють. Крім того, між лідерами все ще працює прихована дипломатія. Ми бачимо, що в цьому процесі також є проєкт спільної декларації, - сказав Чавушоглу.

Як повідомляв Укрінформ,  22 квітня президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган анонсував телефонні розмови з президентом України Володимиром Зеленським та президентом Росії Володимиром Путіним і висловив сподівання, що їхня зустріч відбудеться в Стамбулі. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також