Турецькі вчителі зацікавились роботою Рівненської АЕС

1151 0

Ми у соцмережах:

Вони вперше побували на АЕС

Педагогів цікавила безпечність та принцип роботи атомних енергоблоків. Вразили гостей масштаби підприємства та висота градирень.

Сьогодні гостями Рівненської АЕС стала делегація педагогів з турецького міста Мерсін, які нині працюють у Володимрецькомк районі.  Найбільш хвилюючими питаннями для вчителів були надійність експлуатації енергоблоків РАЕС, її вплив на навколишнє середовище та життя мешканців міста-супутника.  Спочатку вони відвідали фотогалерею з історичними знімками будівництва атомки.  Вразили гостей масштаби підприємства та висота градирень, а на останок на прикладі повномасштабного тренажера енергоблоків №1,2  змогли побачити, як працює оперативний персонал на блочному щиті керування.

«Ми вперше в Україні та на Рівненщині зокрема. В рамках партнерської співпраці приїхали для обміну досвідом зі спеціалістами Володимирецького колегіуму. Проте, дізнавшись, що поблизу знаходиться атомна електростанція, вирішили неодмінно побачити та дізнатись про неї якнайбільше. Адже у 2017 році на узбережжі нашого міста розпочалось будівництво АЕС Аккую. І звісно нас, як педагогів та людей, що житимуть поблизу атомного об’єкту, цікавить його безпечність та принцип роботи атомних енергоблоків», - ділиться враженнями екскурсант Каніт Канатан.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також