Сир є джерелом білка, кальцію і фосфору. Але вживати його, як і всі продукти, варто у помірних кількостях, щоб уникнути проблем зі здоров'ям.
Експерти зі здорового харчування зазначають, що зловживання твердим сиром може збільшити ризик серцевих захворювань. Особливо це стосується тих, у кого в сімейному анамнезі є випадки високого рівня холестерину або хвороб серця.
Крім того, в сирі міститься багато натрію, який може підвищувати кров'яний тиск. Людям, які страждають від гіпертонії, слід обмежити споживання твердого сиру, а також виключити з раціону солоні сири.
Також через вживання сиру може збільшуватися вага. Більше того, у великих кількостях він здатний призвести до розладу шлунково-кишкового тракту — підвищеного газоутворення і здуття живота, а в деяких випадках — і до запору.