Тюремний строк отримав директор Russia Today, який жив на Рівненщині, а потім закликав до геноциду українців

1745 0

Ми у соцмережах:

Тюремний строк отримав директор Russia Today, який жив на Рівненщині, а потім закликав до геноциду українців

Служба безпеки системно притягує до відповідальності російських пропагандистів, які публічно виступають на підтримку збройної агресії Росії. Під час слідчо-оперативних дій зібрано обґрунтовані докази вини колишнього директора з мовлення прокремлівського телеканалу «Russia Today» Антона Кузнєцова-Красовського у злочинах проти України.

З лютого минулого року він публічно підтримував повномасштабне вторгнення рф, виправдовував злочини рашистів та закликав до геноциду українського народу.

Свої «тези» російський пропагандист поширював під час ефірів на «RT», а також через підконтрольні Телеграм-канали.

На підставі зібраних Службою безпеки доказів та проведених експертиз суд визнав Кузнєцова-Красовського винним за двома статтями Кримінального кодексу України:

ч. 3 ст. 109 (публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади, вчинених з використанням засобів масової інформації);
ч. 2 ст. 442 (публічні заклики до геноциду, а також виготовлення матеріалів із закликами до геноциду з метою їх розповсюдження або розповсюдження таких матеріалів).

Таким чином зловмиснику призначено 5 років ув’язнення з конфіскацією майна. Це максимальний термін позбавлення волі, передбачений санкціями обох статей.

Наразі злочинець переховується від правосуддя за кордоном.

Втім співробітники СБУ знають про його місцезнаходження і проводять комплексні заходи для притягнення винного до відповідальності.

Розслідування проводили співробітники СБУ за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

Рашисту нині 48 років. Він родом з Подольська Московської області. Його батько працював представником конструкторського бюро на атомних електростанціях Української РСР. Зокрема, на Рівненській АЕС, на той час у Кузнецовську (з 2016 року — Вараш). Там Антон жив із 1986 по 1989 рік. Пізніше навчався у Дубровицькій школі,

У грудні 2017 року повідомив, що з 2011 є ВІЛ-позитивним. Є відкритим гомосексуалом. У лютому 2022 року проти нього в ЄС було введено персональні санкції у зв'язку з російським вторгнення в Україну під час російсько-української війни.

У червні 2022 року Антон заявив, що здав літр крові для підтримки російських окупантів, не зважаючи на е, що з 2011 року він є ВІЛ-позитивним.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також