У 200-річній будівлі Рівного проводять культурні заходи

1554 0

Ми у соцмережах:

У 200-річній будівлі Рівного проводять культурні заходи

В одному з найстаріших будинків Рівного, відомому як «Русана», після років запустіння почали проводити культурні заходи.

 Судовий спір щодо статусу будинку на вулиці 16 Липня тривав з 2020 року. Товариство «Русана Плюс», яке багато років орендувало приміщення, довело його до занедбаного стану: будинок був із грибком та облущеним фасадом, а всередині — розібрані стіни та дах, який тримався лише на балках, що його підпирали. Коли начальник облдержадміністрації Віталій Коваль видав розпорядження про визнання історичної будівлі об'єктом культурної спадщини, орендар подав позов до суду. 

Під час судового розгляду справи з'ясувалося, що фірма «Русана Плюс» кілька років не платила орендну плату й заборгувала місту понад 200 тисяч гривень, тож, зрештою, суд ухвалив рішення про розірвання договору оренди й передачу приміщення у власність громади.

Наразі історичну будівлю поступово повертають до життя. Днями Управління культури і туризму культури провело у ній свій захід, а рівняни в соцмережах почали обговорювати варіанти її майбутнього цільового використання. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також