У 20 до 1 в артилерії та в 40 до 1 в боєприпасах війська Росії перевершують ЗСУ

1456 0

Ми у соцмережах:

фото: The Independent

Українська армія зазнає великих втрат на Донбасі через переважаючі сили росіян.

Як повідомляє «The Independent» з посилання на звіт західної розвідки, російські війська перевершують їх у 20:1 у артилерії та 40:1 у боєприпасах.

Українська сторона майже повністю вичерпала запаси ракет для РСЗВ типу «Смерч» та «Ураган», що дозволило ефективно стримувати наступи російських військ у перші місяці війни. війни на відстанях 60-80 км.

Зараз максимальна дальність вогню Збройних Сил України становить 25 км. Це дальність, на якій може вести вогонь артилерія калібру 152/155 мм і установки РСЗВ «Град», що залишилися на озброєнні.

Однак Росія завдає ударів по зосередженню українських сил з відстані 300 км тактичними балістичними ракетами «Іскандер», із 70-80 РСЗВ «Смерч» і «Точка-У», на відстані 40-60 км використанням РСЗВ «Ураган».

Протитанкові системи Javelin і NLAW, поставлені США та Великобританією, виявилися ефективними на полях битв навколо Києва та Харкова і залишаються такими на Донбасі. Ударні дрони Switchblade також завдали росіянам значної шкоди. Але протитанкова зброя «не може протистояти російській артилерії та ракетним установкам».

У звіті розвідки сказано: «Зрозуміло, що звичайну війну неможливо виграти, якщо на вашому боці буде в кілька разів менше зброї, ваша зброя вражає ворога на меншій відстані і у вас значно менше боєприпасів, ніж у противника».

Через колосальну вогневу перевагу в ЗСУ почастішали випадки дезертирства, кількість яких зростає з кожним тижнем. Тому переговорна позиція українського уряду послаблюється гострою нерівністю у кількості полонених, утримуваних обома сторонами.

Загальна кількість російських солдатів, які утримуються в Україні, скоротилася до 550 з 900 у квітні після серії обмінів. Тим часом у Москві перебувають у полоні понад 5600 українських військовослужбовців, і ця цифра збільшена завдяки капітуляції в Маріуполі до 2500, включно з членами батальйону «Азов».

Росіяни наполягають на обміні полоненими один на один. Це означає, що 4500 українських військових можуть перебувати в російських в’язницях, поки не буде укладено мирну угоду. Москва, ймовірно, використає це як важіль для внутрішньої дестабілізації України.

У доповіді продовжується: «Це створює ситуацію абсолютної нерівності на полі бою, не кажучи вже про повне домінування ворожої авіації в повітрі, яку лише іноді можна виправити використанням «Стінгер» (ракет «земля-повітря») та помилками Російські льотчики».

Росіяни цілком усвідомлюють, що Україні було відправлено відносно невелику кількість західної зброї, а її доставка на бойові позиції відбувається повільно. Тому й намагаються використати свою перевагу в часі, який у них є, використовуючи свою артилерію, щоб спробувати прорвати українську оборону на Донбасі.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також