У 2020 році нардеп від Рівного Олександр Ковальчук став ініціатором або співініціатором 40 законопроєктів

882 0

Ми у соцмережах:

У 2020 році нардеп від Рівного Олександр Ковальчук став ініціатором або співініціатором 40 законопроєктів

Результати роботи за 2020 рік у стінах Верховної Ради та на окрузі підсумував народний депутат України від Рівного, заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Олександр Ковальчук. Про це він написав на своїй офіційній сторінці у мережі Facebook.

Зокрема, він зазначив, що минулого року вдалося не лише своєчасно ухвалити державний бюджет-2021, а й важливі закони, на які країна чекала роками. Це закони, що стосуються завершення децентралізації, збільшення лімітів для ФОПів, відкриття легального ринку землі, ухвалення антиофшорного закону, розвитку річкового транспорту, доступу до дешевих кредитів, врегулювання інтернет-торгівлі ліками, підтримки інвесторів.

Протягом 2020 року Олександр Ковальчук став ініціатором або співініціатором 40 законопроєктів, 5 з яких вже стали законами (https://cutt.ly/8h5WsdG):

Вони стосуються підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID-19), створення Бюро економічної безпеки України, покращення роботи митниці та надання фінансових послуг у галузі поштового зв’язку, стимулювання розвитку ІТ-індустрії в Україні і цифрової економіки в Україні, внесення змін до деяких законодавчих актів у сфері торговельного захисту та іншого.

Активно відстоював народний депутат й інтереси округу. Так, Олександр Ковальчук залучив кошти державної субвенції на п’ять проєктів, які мають пріоритетне значення для рівнян та мешканців області. Відтак у 2020 році Рівне та область отримали 10 млн грн на соціально-економічний розвиток. Їх спрямували на: будівництво дошкільного навчального закладу ясла-садок у Рівному на вул. Коновальця, капітальний ремонт будівлі пральні дитячого садочку №11, капітальний ремонт сходів, з облаштуванням пандусів, у Рівненському зоопарку.

А значну частину цих коштів - на придбання потрібного обладнання для рівненських лікарень, що особливо важливо у ці важкі часи, коли ми переживаємо пандемію коронавірусу: ендоскопічного обладнання для Рівненської обласної дитячої лікарні та пересувного рентгенівського апарату для центральної міської лікарні.

Як розповів народний депутат від Рівного, він також продовжує працювати над втіленням інвестиційного проєкту «Програма розвитку муніципальної інфраструктури України», що фінансується Європейським інвестиційним банком, задля розв’язання проблеми очищення річки Устя та озера Басів Кут, будівництва власних очисних споруд для Рівного. Для просування цього питання Олександр Ковальчук неодноразово брав участь у спільних зустрічах з представниками Європейського інвестиційного банку, Міністерства фінансів, уряду.

А разом із Всеукраїнською аграрною радою працює над законопроєктом про організації водокористувачів, який покликаний вирішити проблеми, пов'язані з питанням власності водогосподарських об'єктів меліоративних системним та який стане поштовхом у розвитку зрошення в Україні.

Також приємно відзначити, що вже на завершальному етапі знаходиться будівництво першої черги Північної об’їзної Рівного. Це шість кілометрів дороги Городище – Рівне – Старокостянтинів до автомобільної дороги Ходоси – Кустин. Як народний депутат разом з колегами від Рівненщини від самого початку підтримував та сприяв реалізації цього масштабного проєкту в рамках національної програми «Велике будівництво» Президента Володимира Зеленського, переконуючи уряд у необхідності його максимального фінансування задля вчасного завершення робіт, – зазначив Олександр Ковальчук.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також