У Рівненській області поступово відходять від радянського меню і вдосконалюють систему шкільного харчування у закладах освіти. У 60% закладів загальної середньої освіти Рівненської області частково чи повністю перейшли на оновлене меню за збірником Євгена Клопотенка. При цьому середня вартість одноразового безоплатного гарячого харчування складає 18-20 грн.
Про це повідомив перший заступник голови ОДА Сергій Подолін.
У школах Вараської міської територіальної громади вже організований «шведський стіл». У Володимирецькому районному колегіумі запроваджено електронну систему «Дабл-меню», за якою учні або батьки із запропонованих варіантів обирають страви. Зразки меню щотижня розміщують на сайті закладу у розділі «Меню», а учасники освітнього процесу обирають бажане.
«Загалом у школах області харчуванням охоплено 80% здобувачів освіти, у тому числі гарячим харчуванням - 60% учнів, з яких 37% - діти пільгових категорій (18 436 дітей, які харчуються за кошти державного бюджету). Тільки торік обладнання харчоблоків оновили в 98 навчальних закладах, на здорове харчування у школах спрямована ініціатива «Чесний продукт», - зазначив Сергій Подолін.
До слова, нещодавно Кабмін оновив норми та порядок організації харчування школярів. Тож усі школи Рівненщини зобов’язані з 1 вересня оновити меню для учнів.