У багатоповерхівках поганий тиск води, бо містяни поливають городи

787 0

Ми у соцмережах:

У багатоповерхівках поганий тиск води, бо містяни поливають городи

Кілька років поспіль в період літньої спеки у Костополі виникає проблема зниження тиску води у деяких багатоповерхівках міста. Скарги споживачів на слабкий тиск води в будинках міста – непоодинокі. Здебільшого, люди відразу телефонують до «Костопільводоканалу», сподіваючись на те, що зазначена проблема буде вирішена фахівцями підприємства. Там відповідають, що водопостачальне підприємство може діяти лише в межах своєї відповідальності і не може допомогти споживачеві у вирішенні проблем, які виникли поза цими межами.

А виникає ця проблема у зв’язку з масовим поливом городніх ділянок мешканцями приватного сектору, будинки яких підключено до центрального водопостачання, повідомляє Костопільська міська рада.

Виконком Костопільської міської ради прийняв рішення «Про встановлення графіка використання води населенням для поливу присадибних ділянок» ще 5 липня  2018 року, про яке чимало містян забули. А у ньому, зокрема, йдеться: 

- встановити мешканцям м. Костопіль час для поливу присадибних ділянок з 22-ї  години до 7-ї  години, заборонивши здійснювати полив вдень з метою недопущення збою у постачанні населенню міста питної води, особливо мешканцям багатоповерхових будинків,

- заборонити самовільне влаштування на присадибних ділянках, у багатоповерхових будинках, та для інших споживачів - тимчасових водопровідних мереж, розміщення шлангів для поливу присадибних ділянок усім абонентам, без виключення,

- рекомендувати здійснювати полив з альтернативних джерел води (колодязів, резервуарів, свердловин та інших некомунальних джерел) з метою збереження тиску у комунальній системі та для забезпечення безперебійного водопостачання багатоповерхівок та приватного сектору.

Адміністрація «Костопільводоканалу» просить мешканців приватного сектору дотримуватись встановлених правил і не створювати проблем із водопостачання для інших мешканців міста.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також