У Базальтовому стався зсув грунту, але це не лякає відпочивальників

9484 0

Ми у соцмережах:

У Базальтовому стався зсув грунту, але це не лякає відпочивальників

Водойму у селі Базальтове на Костопільщині облюбували для відпочинку мешканці Рівненської області та сусідньої Волині. Сьогодні там було знову чимало відпочивальників - родин з дітьми. Купались смажили шашлики та ковбаски, пили пепсі та пиво.

Нагадаємо, що ще навесені звичного проходу до води, яким можна було спуститися, вже не було. Його повністю загорнули землею. Збоку залишилася вузька крута стежина. Після злив тепер там стався  зсув грунту. Спускатись до кар’єру №3, який так облюбували відпочивальники, стало вкрай небезпечно. Втім, люди на це не зважають, отож у гарну погоду поспішають туди на відпочинок.

Голова Головинської ОТГ Олександр Бачук розповів газеті Пропозиція, що облаштовувати пляж на цій водоймі ніхто не буде, бо це землі промисловості. Щоб обладнати зону відпочинку, потрібно обстежити й розчистити дно та берегову смугу, найняти рятувальника, який стежитиме за тими, хто плаває. Івано-Долинський кар’єр, у чиєму розпорядженні перебуває ця ділянка, є промисловим об’єктом, зону відпочинку створювати не буде. Але й протидіяти відпочивальникам теж не буде - якщо люди під власну відповідальність хочуть відпочивати, то нехай.

Тим часом дорога від Костополя до Базальтового стає усе гіршою, а останнім часом узагалі критики не витримує, бо всуціль вкрита небезпечними глибокими вибоїнами. Цьогоріч Служба автомобільних доріг має провести капітальний ремонт ділянки дороги від Головина до повороту на Злазне, на це передбачено 39 мільйонів гривень. У селах Головин, Садки та Іваничі, де дорога теж в ямах, мають провести поточний ремонт. Та чи буде насправді цей ремонт – поки що невідомо. У 2021-му дорогу в цих селах мають ремонтувати капітально. Раніше планували провести капітальний ремонт одразу усієї ділянки, між селами і в селах, але тепер про це не ідеться, аби хоч поточний ремонт зробили.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також