У Бельгії власники пивних барів протестують проти нових келихів більшого об’єму

1868 0

Ми у соцмережах:

У Бельгії власники пивних барів протестують проти нових келихів більшого об’єму

У Бельгії власники пивних закладів направили в державну Раду з питань конкуренції скаргу на одну з бельгійських пивоварних компаній, яка виробляє популярний у країні сорт «пільса», як тут називають слабоалкогольне пиво. Як повідомили місцеві ЗМІ, власники пивних закладів поскаржилися на те, що пивоварна компанія випустила в рекламних цілях нові фірмові келихи, ємність яких на 2,5 сантилітра (3 сантиметри) більша, ніж у тих, у які вони були зобов’язані розливати пиво досі.

Власники пивних закладів стверджують, що зі збільшенням ємності келихів із 25 до 27,5 сантилітра вони почали втрачати прибуток. З однієї 50-літрової бочки бармени тепер можуть розлити не більше 175 келихів пива при збереженні старої ціни. Це на 17% менше від старого обсягу, і призводить до втрати 22 євро 50 центів з кожної бочки, скаржаться власники пивних закладів. Компанія-виробник, зі свого боку, заявила, що випуск нових келихів під фірмове пиво викликаний винятково турботою про споживачів: збільшена на 2,5 сантилітра ємність підвищує густоту піни, що є «одним із критеріїв якості, які властиві гарному келиху пива». Бельгійці привчені пити пиво з келихів, а не з кухлів. Кожен визначений сорт напою має свій келих оригінальної форми. При тому, що в Бельгії, крім традиційних «пільсів», користується попитом різноманітний асортимент продукції, звареної в абатствах монахами-траппістами, а також сорти унікального брюссельського «гез», яке зброжується на відкритому повітрі завдяки мікроорганізмам, пива-брют, «білого» (нефільтрованого) і «червоного», то келихів вистачить на цілу колекцію. Їхня форма різноманітна — від чашоподібних до круглих і з вузькою шийкою. При цьому на кожен з келихів нанесений лейбл тієї марки пива, для споживання якого він призначений. Самі бельгійці пояснюють наявність тієї чи іншої форми келиха необхідністю належним чином відчути неповторність смаку пінистого напою. Тим часом якісні прикметники «пінистий» і «ячмінний» до бельгійського пива підходять, але з деякою натяжкою — окремі сорти практично не дають піни при розливі, а ячмінь при їхньому виробництві не використовується.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також