У Березнівському районі конфлікт між парафіянами закінчився бійкою біля церкви

3065 0

Ми у соцмережах:

У Березнівському районі конфлікт між парафіянами закінчився бійкою біля церкви

Учора між представниками двох релігійних громад на території церкви у Малинську Березнівського району виник конфлікт. Повідомлення про конфлікт із невідомими особами, які зрізали замки на дверях храму, намагалися винести звідти речі почали надходити до поліції із 07:30.

Слідчо-оперативна група на місці події встановила, що представники парафіяльної ради Петро-Павлівської парафії Рівненської єпархії ПЦУ зрізали замки на вхідних дверях храму та проникли всередину для проведення богослужіння. Це призвело до чергового конфлікту між представниками релігійних громад, відносини між якими загострилися ще навесні цьогоріч. Суперечка поблизу церкви між майже 60 особами переросла у бійку, під час якої 11 місцевих жителів отримали забої та осаднення, повідомляє відділ комунікації ГУ Нацполіції Рівненщини.

У рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні за статтею 356 Кримінального кодексу України (самоправство) слідчі Березнівського відділення поліції вилучили документи, які, зі слів представників Петро-Павлівської парафії Рівненської єпархії ПЦУ, підтверджують їхнє право власності на храм.

За 11 фактами заподіяних умисних легких тілесних ушкоджень внесли відомості Єдиного реєстру досудових розслідувань за попередньою кваліфікацією частини 1 статті 125 КК України. Слідчі дії тривають.

Поліцейські закликають вірян бути толерантними та вирішувати питання мирним шляхом у рамках чинного законодавства. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також