У Березному – проблеми зі спортивним ліцеєм

2468 0

Ми у соцмережах:

Фото - з сайту ліцею

104 учні навчаються у Березнівському ліцеї-інтернаті спортивного профілю. Заклад працює на вулиці Ціолковського у райцентрі і належить районній раді. Цього року місцева влада майбутнє ліцею поставила під сумнів.

Голова Березнівської РДА Віталій Люшин у вівторок, 5 лютого, попросив обласну раду взяти на своє утримання ліцей. Заклад, наголошував, важливий, але коштів у районному бюджеті на його утримання немає.

Чи зголосяться депутати, ще вирішуватиме сесія. На гуманітарній комісії прозвучала ідея об’єднати березнівський ліцей з костопільським спортивним ліцеєм, який у власності облради. Йдеться про юридичне об’єднання: у закладів буде одна адміністрація, але діти навчатимуться і у Костополі, і у Березному.

Березнівський ліцей – не перший районний комунальний заклад, який просять взяти на утримання обласного бюджету. Свого часу з подібним проханням щодо своїх комунальних закладів зверталися з Радивилівського району.

І подібні звернення будуть і надалі. Оскільки частина сіл у районах перейшли в ОТГ, які мають своє фінансування, районний бюджет втрачає доходи. Частину комунальних закладів перебирають об’єднані громади таки перебирають на своє утримання, проте від деяких відмовляються. Комплексно проблема досі не вирішена.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також