У Березному стерилізують безпритульних котів та собак

650 0

Ми у соцмережах:

У Березному стерилізують безпритульних котів та собак

З міського бюджету Березнівської міської територіальної громади виділено 20 тисяч гривень для проведення стерилізації безпритульних тварин на території Березнівської міської ради.

Ситуація з великою кількістю безпритульних тварин, яка упродож  попередніх років склалася у Березнівській міській територіальній громаді та в місті Березне зокрема, призводить до значного негативного впливу як на мешканців міста і громади, так і на самих безпритульних тварин.

Безпритульні тварини розповсюджують хвороби, які є небезпечними для життя та здоров’я людей, проявляють агресію, порушують спокій громадян, знижують рівень безпеки та комфорту проживання громадян, погіршують санітарний стан та естетичний вигляд населених пунктів, спричиняють дорожньо-транспортні пригоди на дорогах. З іншого боку, перебування тварин на вулицях провокує жорстоке поводження з боку людини, тварини зазнають травм при сутичках із собі подібними, страждають від хвороб та недостатнього харчування.

Рішенням виконавчого комітету Березнівської міської ради 17 червня було затверджено Програму поводження з собаками та котами, регулювання чисельності безпритульних тварин на території Березнівської міської ради Рівненського району Рівненської області на 2022-2024 роки.

Програму розроблено з метою захисту тварин від страждань і загибелі внаслідок жорстокого поводження з ними, укріплення моральності й гуманності жителів громади, повідомляє Березнівська міська рада.

У зв’язку із ситуацією, що склалась через збільшення кількості нападів на мешканців громади з боку безпритульних собак, необхідно активізувати роботу, спрямовану на регулювання їх чисельності.

Відносно безпритульних собак доцільно використовувати методику ВСП, тобто відлов-стерилізація-повернення в комплексі з заходами, направленими на запобігання розмноженню та знаходженню на вулицях населених пунктів міської ради агресивних, небезпечних тварин. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також