У будинку графині у Дубні планують відкрити кінотеатр

4964 0

Ми у соцмережах:

Фото - drymba.com

У Дубні, що має близько 38 тисяч жителів, немає жодного кінотеатру. Міська влада планує цю ситуацію змінити, відкривши міні-кінотеатр у будівлі графині Шувалової, що на вулиці Грушевського у містечку.

 

Збудовані будівля графині Шувалової була наприкінці ХІХ- на початку ХХ століття. Раніше там був профліцей, проте останні три роки споруда, яка на балансі Державного історико-культурного заповідника Дубна і є пам’яткою архітектури місцевого значення, порожніє.

Заповідник, який підпорядковується обласній раді, не має коштів на утримання споруди, так само з обласного бюджету не виділяють на ремонт та утримання.  Натомість, Дубенська міська рада готова витрати гроші.

З проханням передати стару будівлю, площею понад 900 «квадратів», з власності територіальної громади області у власність міста звернулася до депутатів комунальної комісії заступниця міського голови Дубна Ольга Ляшенко.

-Упродовж п’яти місяців у приміщенні було кілька пожеж, - зазначила п.Ляшенко. – Дерев’яне перекриття цієї двоповерхової будівлі практично зруйноване. Оскільки місто не є балансоутримувачем споруди, відповідно до Бюджетного кодексу, воно не може витрачати кошти міського бюджету на ремонт та утримання цього об’єкту. А так історично склалося, що Дубно не має жодного кінотеатру. І ми вже виготовили проектно-кошторисну документацію, щоб у будинку графині Шувалої зробити центр для молоді, з міні-кінотеатром.

Директор заповідника Леонід Кічатий зазначив, що не заперечує, аби історична будівля перейшла у власність Дубна. Проте обласні депутати остаточно вирішуватимуть це питання на наступній сесії, що буде у серпні чи у вересні.

Торік, до слова, облрада передала Дубну будівлю Великої синагоги. За кошти міського бюджету вже встигли перекрити дах споруди, аби її не підтоплювало, також міськрада за 200 тис. грн замовила проектно-кошторисну документацію на реконструкцію синагоги з елементами реставрації.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також