У чергу — за дешевим одягом

2920 0

Ми у соцмережах:

магазин «Waikiki»

За останній рік у Рівному суттєво побільшало упізнаваних брендів одягу та взуття. Якщо раніше було чути хіба про відкриття у місті секонд-хендів, попит на які з подорожчанням долара та євро значно зріс, то протягом кількох місяців у рівнян з’явилася альтернатива. І не лише «секондам», а й базарам.

Все більше рівнян надають перевагу купівлі одягу у магазинах, а не на ринку. По-перше, ціни на базарах уже давно не найнижчі. По-друге, якість часто програє, а по-третє, приміряти одяг у магазинах комфортніше. Щодо секонд-хендів, то шукати речі у них вміють далеко не всі. Ті, хто розбирається, займають чергу ще до відкриття магазину у день завозу. Розповідають навіть цілі історії, як під час таких «забігів» люди травмуються і навіть б’ються за хоч і вживані і з неприємним запахом, але брендові речі.

У Рівному значно менший вибір магазинів, аніж у сусідніх обласних центрах. До прикладу, у нашому місті небагато так званих бутіків — магазинів з невеликим вибором одягу за далеко не помірними цінами. Окрім того, невелика конкуренція — результат вищих цін. До прикладу, речі у тому ж Луцьку у магазинах одного бренду можуть бути на сотні гривень дешевші, аніж у Рівному. Яскравим прикладом ще донедавна був магазин польського одягу «Reserved» у «Злата Плазі», де ціни були значно вищими, аніж у такому ж магазині на Волині чи у Києві. На початку року магазин цього бренду у «Злата Плазі» закрили, а тепер готують відкриття значно більшого в «Екваторі». Ймовірно, ширший асортимент дозволить власникам ставити і нижчі ціни, адже «Reserved» все-таки — це бренд відносно недорогого одягу.

Як і «Waikiki», уже турецький бренд, магазин якого відкрили у Рівному минулої неділі. Магазин зайняв одразу два поверхи у «Злата Плазі», і у день відкриття, коли пропонували 30-відсоткові знижки на все, до примірочних люди стояли по годині-півтори у черзі. Причина — у популярності. Немало рівнян відпочивали у Туреччині і запам’ятали ці магазини як дешеві та з більш-менш пристойною якістю. Втім, асортиментом у Рівному, судячи з відгуків у соцмережах, були задоволені далеко не всі.

Цього року відкрили у Рівному і бренд українського жіночого одягу «Vovk». Ціни у магазині дещо вищі. Наприклад, сукні — по 700-900 грн., проте особливість його — у динамічній зміні асортименту. Так, новинки привозять по кілька разів на тиждень.

Є у Рівному і заміна дешевим речам із ринку. До прикладу, «Goldi» рівненського льонокомбінату чи польський «Sinsay» в «Екваторі». Знайти одяг там можна навіть за ціною на десятки, а не сотні гривень.

Попри відкриття нових магазинів, Рівне поки відстає за рівнем вибору одягу навіть від сусідніх обласних центрів, не кажучи вже про Київ чи недалекі від нас польські містечка.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також