У «червоному» Костополі батьки школярів прийшли протестувати під адміністрацію (оновлено)

1975 0

Ми у соцмережах:

 У «червоному» Костополі батьки школярів прийшли протестувати під адміністрацію (оновлено)

У місті Костопіль, де увесь район віднесений до "червоної" зони поширення коронавірусу, понад сотня батьків школярів прийшли під районну адміністрацію. У влади вимагають повпливати на відміну дистанційного навчання.

Захід попередньо анонсували у соцмережах. Там вимагають припинити дистанційне навчання, повідомляє Суспільне.

"Наші діти мають іти до школи! Всі розважальні заклади працюють, кожен з нас має свої обов'язки-тобто працює. А дітей наших зобов'язані навчати педагогічно обізнані люди. Пропонуємо зібратися та протестувати біля нашої районної адміністрації", – йшлося у оголошенні.

Акція почалась о 10-й годині. До батьків вийшов голова Костопільської РДА Олександр Коваль. Учасники визначили ініціативну групу та пішли в адміністрацію на переговори.

Пізніше стало відомо, що батьки передали в адміністрацію звернення, де, за їх словами, підписалось приблизно півтори тисячі людей. У випадку, якщо стаціонарне навчання не відновиться із наступного понеділка, 14-го вересня, то обіцяють узагалі не дозволяти дітям вчитись навіть дистанційно.

У свою чергу голова РДА висловив сподівання, що цього тижня державна комісія ТЕБ і НС виключить район із "червоної" зони і це дозволить відновити навчання.

Що відомо
Костопільський район, як і місто обласного підпорядкування Дубно, із 7-го вересня залишаються у "червоній" зоні епідемічної небезпеки через показники динаміки захворюваності на COVID-19. Це означає, що у навчальних закладах заборонене стаціонарне навчання, відтак діти й педагоги мають використовувати дистанційне.
Схожу акцію перед початком навчального року проводили батьки школярів перед міською радою Дубна. Тоді міський голова висловив сподівання, що якщо спільними зусиллями вдасться знизити показник захворюваності, то є шанси отримати дозвіл на початок звичайного навчання із 7-го вересня. Однак, державна комісія ТЕБ і НС не виключила Дубно із "червоної" зони.
З 14-го вересня івано-франківські учні підуть у школи незалежно від того, продовжать червону карантинну зону у місті чи скасують. Про це повідомив міський голова Руслан Марцінків під час онлайн-звернення.
У Рівному в другокласника 28-ї школи підтвердили коронавірус. Клас відправили на самоізоляцію. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також