У черзі в Рівному — щоб довести, що перехворів

4971 0

Ми у соцмережах:

У черзі в Рівному — щоб довести, що перехворів

Щоранку мешканців Рівного шокує черга на вулиці Драгоманова. Живий ланцюг простягається від амбулаторії колишньої поліклініки №2 й аж до перетину з вулицею Чорновола. Усі ці люди стоять поруч один біля одного та чекають своєї черги, щоб здати тести на COVID-19. Виявляється, лише так можна довести, що ти уже не хворий.

Віктор Мороз, завідувач відділу епіднагляду лабораторного центру Рівненської області:

Відповідно до правил, у кожному центрі ПМСД мають бути мобільні бригади, які відбирають у хворих на коронавірус біологічні зразки для досліджень. Мені невідомо, чому в поліклініці на Драгоманова склалася така ситуація. Однак зауважу, що не обов’язково повторно проходити ПРЛ-тест. Згідно із рекомендаціями Міністерства охорони здоров’я, негативний результат тесту необов’язковий, щоб сімейний лікар зняв пацієнта з обліку. Якщо людина перехворіла на коронавірус упродовж десяти днів і ще три дні у неї відсутні будь-які симптоми хвороби, то таку особу вважають здоровою.

Віктор Іськів, начальник міського управління охорони здоров’я:

— Хворих зараз дуже багато, і щодня збільшується. Тому до всіх, у кого є підозра на COVID-19, приїздить мобільна бригада. Однак для повторного тесту потрібно самостійно прийти і здати біологічний матеріал. Натовп на вулиці Драгоманова чомусь створюють самі пацієнти. Вони там збираються із 7:30 ранку, формуючи чергу. Хоч пункт забору працює з 8 до 12 години, проте о 10 годині уже всі біологічні матеріали здані, і там нікого немає. Рівнянам не потрібно боятися, що вони можуть заразитися коронавірусом. Адже люди у черзі здорові. Там також стоять й ті, кому потрібен тест ПРЛ для виїзду за кордон, та ті, кому потрібно підтвердити негативний результат, щоб лягти до лікарні для отримання іншої меддопомоги.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також