У Чорному та Азовському морях виник затор із кораблів після вибухів на Кримському мосту

992 0

Ми у соцмережах:

У Чорному та Азовському морях виник затор із кораблів після вибухів на Кримському мосту

Після вибуху і пожежі на Кримського мосту у Чорному та Азовському морях спостерігається морський затор. Через роботу надзвичайних служб Росії кораблі не можуть пройти через Керченську протоку.

Про це повідомляє система моніторингу руху кораблів та суден Marine Traffic, стверджує Оbozrevatel. На оприлюдненій карті видно великі черги кораблів по обидва боки Керченської протоки.

Згідно з даними системи, десятки суден стоять на місці як у Чорному, так і Азовському морях, чекаючи на прохід під Кримським мостом. 

Нагадаємо, що сьогодні вранці у тимчасово окупованому Криму спалахнула пожежа в районі Керченського мосту. Окупанти спершу говорили, що там зайнялася цистерна з паливом на товарному поїзді, пізніше заявили про вибух вантажівки на дорозі й запевнили, що "все під контролем".

Згодом окупаційна "влада" Криму повідомила, що рух потягів і автомобілів мостом зупинили через пошкодження залізничного та автомобільного покриттів. Водночас росіяни у соцмережах пишуть, що відновити поромне сполучення буде непросто, бо поромів в акваторії немає, а підприємство та його інфраструктуру успішно згортали після будівництва мосту.

Пожежа на Кримському мосту завдала збитків в 200-500 млн рублів ($1,4-3,6 млн). Такі підрахунки зробили у Всеросійському союзі страховиків РФ. Про це повідомляють російські пропагандистські ЗМІ.

За даними Федерального дорожнього агентства, на будівництво транспортного переходу країна-терорист витратила 150 млрд рублів. Як зазначається у кошторисі проєкту, ще 86 млрд рублів витратили на підготовчі роботи та 51 млрд рублів на будівництво під'їзних доріг.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також