У День Соборності України на кордоні двох областей обміняються «Рушником єднання»

1130 0

Ми у соцмережах:

День Соборності

У Рівному 22 січня о 12.00 розпочнеться загальноміський захід з відзначення Дня Соборності України, який проходитиме біля пам'ятного знаку «Загиблим за Україну» на площі Магдебурзького права.

Цього ж дня о 12.00 на кордоні Корецького району Рівненщини й Новоград-Волинського району Житомирщини пройде традиційна символічна акція. Ланцюг єдності утворять делегації обох областей, які обміняються «Рушником єднання». Нагадаємо, саме тут 21 січня 1990 року відбувся перший «живий ланцюг» Злуки.

Також у середу, об 11.00, усіх охочих запрошують на творчу зустріч із директором Інституту дослідження Голодомору при Національному музеї Голодомору-геноциду Віктором Брехуненком. В обласному інституті післядипломної освіти відбудеться презентація його книги «Україна й українці. Ім’я як поле битви».

А з 15.00 в обласному краєзнавчому музеї запрацює виставка «Українська війна 1917-1921» до Дня Соборності України.

Заходи, присвячені Дню Соборності, відбудуться в усіх районах області.

Нагадаємо, щороку 22 січня, у день проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки, Україна відзначає День Соборності. Злука задекларувала об’єднання українських земель в одній державі та продемонструвала соборницькі прагнення українців обох частин України – Наддніпрянщини та Наддністрянщини.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також