У депутатів облради – інтенсивні підрахунки

2328 0

Ми у соцмережах:

Представники БПП: голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко, перший заступник голови облради Олександр Корнійчук та голова фракції Віталій Чугунніков

Позачергова сесія обласної ради, скликана на завтра, 15 лютого, таки відбудеться. Принаймні жодна із політичних сил не заперечує, що прийде на засідання. Навіть «Батьківщина», представника якої мають зняти з посади голови обласної ради. Проте останні кілька тижнів у двох політичних таборах, які борються за крісло голови, відбуваються змагання з підрахунків – у кого більше голосів.

Стовідсоткової впевненості напередодні засідання не було ні у кого. Останні примітивні математичні обчислення проводитимуть безпосередньо перед засіданням та, як і кожного разу, під час нього.

Для звільнення голови Миколи Драганчука новій більшості потрібно 33 голоси, для обрання Олександра Данильчука, представника БПП, - 34. Це якщо п.Данильчук братиме участь у таємному голосуванні, бо 33 «за» у цьому випадку може дати підставу опонентам подати до суду через «конфлікт інтересів».

Депутати Микола Мельничук та Олександр Данильчук

Теоретично, голосів БПП, Радикальної партії, позафракційних та «Конкретних справ», які утворюють на сьогодні більшість у раді, мало би вистачити. Проте впевненості, що всі прийдуть на засідання і проголосують за звільнення Микола Драганчука та обрання Олександра Данильчука, немає.

Тож фактично потрібна буде хоча б кілька голосів запасу від «Свободи» або «УКРОПу». Останні сили ведуть перемовини, наскільки відомо, і з «Батьківщиною», і з БПП, тож кого підтримають на нинішньому засіданні, залежатиме від рівня обіцянок, які отримають.

Під час обрання голови у 2015 році, коли призначили внаслідок київських домовленостей радикала Володимира Ковальчука, бюлетені депутати маркували, щоб було видно, хто як голосував. Ймовірно, що подібний «контроль» може бути й цього разу.

Володимир Ковальчук

Окрім того, саме засідання не обіцяє бути спокійним. До сесійного залу, уже відомо, мають прийти з командою Роман Коваль, який останнім часом активно втручається у політичні справи Вараша, де міські депутати «воюють» із міським головою. А також пенсіонери-силовики, які вимагають підвищення пенсії.

Микола Драганчук, Олексій Муляренко, Олексій Бучинський

Нинішній голова ради Микола Драганчук за день до сесії почувався впевнено. «Нічого страшного у звільненні немає, - зазначив він у коментарі РВ. – Звільнять – то звільнять. Я підкорюся рішенню більшості. На засідання і я, і «Батьківщина» прийдемо. Не відтягуватиму задоволення депутатів, тому не йтиму на лікарняний чи у відпустку, хоча маю ще 10 днів невикористаної».

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також