У державних аудиторів – претензії до Рівненського зоопарку

1908 0

Ми у соцмережах:

У державних аудиторів – претензії до Рівненського зоопарку

Управління Західного офісу Держаудитслужби в Рівненській області провело фінансовий аудит діяльності Рівненського зоопарку і заявило, що за три роки зоопарк втратив 365,3 тис. грн.

«Під час проведення контрольного заходу аудитори виявили факти недотримання  зоопарком вимог законодавства при нарахуванні та виплаті доплат за вислугу років, які призвели до зайвого витрачання коштів з бюджету міста майже на 280 тис. грн», - йдеться у повідомленні прес-служби управління Західного офісу Держаудитслужби.

«Також зафіксували недостатній контроль за проведенням підрядною організацією ремонтних робіт, що призвело до незаконних витрат зоопарку на  32,2 тис. грн», - зазначають аудитори.

За висновками Держаудитслужби, на фінансово-економічні показники підприємства негативно вплинув  розрахунок за надані послуги з прибирання  території, що проведено без врахування розміру підвищення заробітної плати. Через це зоопарк начебто недоотримав 44,1 тис. гривень.

«Окрім того, зоопарком втрачено майже 7 тис. грн доходів через заниження витрат суб'єктами господарювання за нічне освітлення торгових точок та недоотримано міським бюджетом 5,8 тис грн через несплату земельного податку юридичними особами, з якими укладено угоди про співпрацю», - йдеться у повідомленні.

Міському управлінню культури і туризму аудитори рекомендували «посилити контроль за дотриманням ефективного використання бюджетних коштів».

Керівництву зоопарку було надано  дев’ять пропозицій «щодо зменшення негативного впливу досліджених факторів ризику на фінансово-господарську діяльність Рівненського зоопарку».

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також