У дев’яти школах Рівного вчаться в дві зміни

3605 1

Ми у соцмережах:

У дев’яти школах Рівного вчаться в дві зміни

Навчальний рік у школі №23 Рівного розпочався зі скандалу. Напередодні батьки п’ятикласників дізналися, що їхні діти ходитимуть на уроки не в першу, а в другу зміну. Хоча їх запевняли, що буде інакше. З обіду розпочинатимуться уроки в учнів ще восьми шкіл Рівного, адже класних кімнат на усіх не вистачає.

Віктор Матков, батько п’ятикласника:

— Ще коли ми віддавали у 23-у школу своїх дітей до першого класу, вчителі запевняли, що в другу зміну навчатимуться тільки учні 3-х та 4-х класів. А тепер виходить, що і 5-х. Уже третій рік уроки в наших дітей розпочинатимуться з обіду. Діти ходять на гуртки і секції, беруть участь в конкурсах та змаганнях. І ці заняття для учнів їхнього віку — усі після обіду. То їм кидати спорт, музику і танці?!

Наталія Саприкіна, заступниця директора школи №23:

— У цьому році було заплановано 5 перших класів у нашій школі. Але міськрада розширила межі мікрорайону, закріпленого за школою. Тож, у травні у нас назбиралося заяв на 7 перших класів. Можливості навчати їх усіх у нас не було. Відмовили дітям, які не належать до нашого мікрорайону, частину батьків переконали віддати дітей до сусідніх шкіл. Залишилося 6 перших класів. Ми не можемо їм відмовити, оскільки вони живуть у нашому мікрорайоні. Якщо раніше могли використовувати один кабінет початкової школи для навчання дітей 5-х класів, то тепер не можемо — бо маємо додатковий перший клас.

Директор школи Олег Кроль запропонував альтернативу — підзміну: уроки розпочинатимуться не о другій годині дня, а о 12:00. Останній урок при цьому звершуватиметься о 17:30. Більшість батьків підтримали його ініціативу.

Катерина Сичик, заступниця начальника міського управління освіти:

— У Рівному є дев’ять шкіл, де діти вчаться у другу зміну. Торік було 8, але й першокласників було менше. А от проектна потужність шкіл, на жаль, не розрахована на це. Так, є школи, де діти навчаються лише у першу зміну. Це зазвичай невеликі навчальні заклади. Проте Міносвіти зараз декларує, що навчання у новій українській школі має відбуватися тільки у першу зміну. Думатимемо над тим, як вирішувати проблему. У запасі маємо ще 4 роки.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також