У Рівненському діагностичному центрі грядуть скорочення, бо «нащо закладу два ліфтери»

14261 0

Ми у соцмережах:

У Рівненському діагностичному центрі грядуть скорочення, бо «нащо закладу два ліфтери»

До 10 серпня Департамент цивільного захисту та охорони здоров’я населення має подати на розгляд Рівненській обласній раді свої пропозиції щодо оптимізації медичних закладів в області. Потрапляє в список і Рівненський діагностичний центр.

Заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін:

- Рік тому я особисто починав аналізувати роботу комунальних закладів, не тільки закладів медицини, і побачив проблеми: завеликі штати, невідповідність між зарплатами і функціоналом працівників, відсутність аналізу і роботи по економії коштів. Тому сьогодні велике навантаження на бюджет, і коштів на утримання не вистачає. Звідси й виникає заборгованість по зарплаті чи комунальних платежах. Тому це була наша ініціатива. Перше наше напрацювання вже є і стосується Рівненського діагностичного центру. Тут вже скоротили 41 людину і розглядають на скорочення ще 100. Зараз у закладі працює 400 працівників. Кількість лікарів в 5 разів менша, ніж медсестер і обслуговуючого персоналу. Я був просто вражений, коли я їхав у ліфті і побачив, що тут працює два ліфтери. Натискають кнопки, щоб піднімати людей. То звідки заклад може розвиватися і піднімати якість оплати праці та забезпечення, якщо є люди, які не виконують свій функціонал. Додамо, що комісія обласної ради зараз розглядає проблеми із недофінансуванням медичних комунальних закладів. Зокрема, у діагностичному центрі була заборгованість по заробітних платах перед персоналом.

Додамо, що комісія обласної ради зараз розглядає проблеми із недофінансуванням медичних комунальних закладів. Зокрема, у діагностичному центрі була заборгованість по заробітних платах працівникам. За це голова Рівненської облради Сергій Кондрачук навіть відстороняв від роботи головного лікаря Романа Шустичка.

Читайте також по темі: Баталії продовжуються: Кондрачук записав відео з поясненнями претензій до Шустика (ВІДЕО)


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також