У дитячих іграшках на Рівненщині знайшли завищений вміст свинцю

632 0

Ми у соцмережах:

У дитячих іграшках на Рівненщині знайшли завищений вміст свинцю

Головне управління Держпродспоживслужби в Рівненській області повідомляє, що провели планову перевірку характеристик продукції та відібрали дитячі іграшки для проведення експертизи, і знайшли такі, що не відповідають встановленим вимогам та є небезпечними для дітей.

У двох іграшках знайшли завищений вміст свинцю, повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Рівненській області. 

За результатами проведених випробувань відібрані зразки продукції: ведмедик-неваляшка Tumbler Endless happiness, призначений - для дітей віком від 6 місяців, та іграшковий музичний робот на колесах  «SUPER Cosmis HERO» TUMBLER HOVERBOARD -  для дітей віком від 3 років. 

В обох іграшках Укртестстандарт виявив завищений вміст свинцю: у ведмедику  - у  64 рази, тобто масова частка свинцю становить 64100 мг/кг ( при нормі не більше 1000 мг/кг), у робота - у 140 разів -  масова частка свинцю становить 140000 мг/кг (при нормі не більше 1000 мг/кг).

Свинець-це хімічний елемент, який відноситься до важких металів. Іграшки у яких вміст свинцю перевищує встановлену норму можуть викликати анемію, порушення функцій нирок та опорно-рухового апарату дитини. По симптоматиці це може бути головний біль, запаморочення. 

Відповідно до вимог законодавства про державний ринковий нагляд суб’єкту господарювання, їх повинні зняти з продажу. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також