У діях секретаря міськради Рівного, на якого НАЗК склало протокол про корупцію, її не знайшли

1351 1

Ми у соцмережах:

У діях секретаря міськради Рівного, на якого НАЗК склало протокол про корупцію, її не знайшли

Рівненський міський суд закрив адміністративну справу стосовно протоколу НАЗК на секретаря Рівненської міськради Паладійчука.

Про це йдеться у постанові суду від 19 липня, повідомляє Чарівне.
 
Національне агентство з питань запобігання корупції склало на Сергія Паладійчука протокол про адміністративне правопорушення, пов'язане з корупцією - за ч. 2 ст. 172-4 КУпАП (Порушення обмежень щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності).
Як йдеться у постанові, Сергій Паладійчук перебував на посаді станом на 18.07.2016 року є засновником та керівником ТОВ «ТРК «Для Вас», яке було засноване у 2009 році та передбачало отримання прибутку.
 
У своїх поясненнях Сергій Паладійчук це заперечив. Зокрема він повідомив, що товариство не здійснює діяльності та у звітах для органів фіскальної служби відсутнє отримання прибутку.
 
У НАЗК стверджували, що Сергій Паладійчук вчинив адмінправопорушення у період з 18 липня 2016 по 19 березня 2018, коли перебував на посаді директора ТОВ «ТРК «Для Вас» та входив до складу виконавчого органу товариства. 
 
Сергій Паладійчук свою вину не визнав та просив закрити справу у зв`язку з відсутністю події і складу адміністративного правопорушення. Він зазначив, що володіє 30 % капіталу товариства, а також упродовж 2016-18 років ініціював скликання та проведення загальних зборів учасників, щоб змінити керівника товариства. Однак через відсутність особи, на яку можна було б покласти обов’язки керівника, іншим учасником, який володіє 70 % часткою в статутному капіталі, було надано згоду лише на відсторонення його від виконання повноважень директора ТОВ, а обов’язки щодо звітності доручено виконувати управителю корпоративних прав учасника товариства. 
 
Як йдеться у постанові суду, Сергій Паладійчук передав корпоративні права і частку у 30 % капіталу ТОВ «ТРК «Для Вас» особі-підприємцю. Уже через три дні збори товариства усунули його від посади директора товариства.
 
Суд наголошує, що оскільки посадовець "в трудових правовідносинах з ТОВ "ТРК "ДЛЯ ВАС" не перебував і відношення до управління підприємством не мав, в зв`язку з чим дохід від його діяльності не отримував, відтак відсутні будь-які підстави притягати його до адміністративної відповідальності".  
 
Також, як зазначається, входження в загальні збори товариства з обмеженою відповідальністю не свідчить про наявність в діях посадовця ознак адміністративного правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 172-4 КУпАП 
 
Судом не було здобуто жодних доказів стосовно того, що посадовець отримував в ТОВ «ТРК» «Для Вас» прибуток. Отже, суд прийшов до висновку, що в діях Сергія Паладійчука відсутні подія та склад адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 2 ст.172-4 КУпАП, і на цій підставі закрив справу про адмінпорушення.  
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також