У Дніпрі уже 21 загиблий. Врятували дівчину, яка вижила в руїнах, сидячи у ванні

1471 0

Ми у соцмережах:

Фото: Арсен Дзодзаєв/hromadske

Завали зруйнованої ракетою багатоповерхівки розбирали усю ніч. Наразі відомо про 74 поранених людини. Ще десятки людей досі шукають...

 - Ніч без сну і перепочинку. У Дніпрі продовжують розбирати завали багатоповерхівки, в яку влучила російська ракета, - розповів голова Нацполіції Ігор Клименко. -Близько 500 поліцейських працювали всю ніч на місці трагедії: 5 слідчо-оперативних груп, посилені патрулі, кінологи з пошуковими собаками, психологи та багато інших задіяних служб. На місці облаштовані пункти обігріву. Також працює пересувний пункт поліції. Станом на зараз прийнято 37 заяв громадян. З них 30 - про безвісти зниклих осіб, які можуть бути під завалами. Продовжуємо працювати. Рятувати людей та ретельно фіксувати усі докази воєнних злочинів росії, яка вбиває цивільних.
 
За його словами, станом на 9:00: було 38 врятованих, з них 6 дітей. 20 загиблих, серед них 1 дитина. 73 поранених, з яких 14 - діти. Нині уже відомо про 21 загиблу людину.
 
Люди, які опинилися під завалами, пишуть СМС, щоб дати знати про себе, що живі. А рятувальники періодично роблять режим тиші, щоб почути, звідки їм кричать про допомогу. Близько опівночі рятувальники дістали з-під завалів живу жінку, повідомляють місцеві Telegram-канали.

Під час ракетного удару РФ по багатоповерхівці у Дніпрі дивом вижила 23-річна дівчина. Вона в цей момент перебувала у ванній. Про це повідомляє "Громадське". Сама потерпіла в Instagram розповіла, що в момент прильоту ракети в будинку також були її батьки. Де вони і чи вижили - поки ніхто не знає.

"Дівчині на фото – 23 роки. У вересні вона втратила коханого на війні. Сьогодні вона втратила дім. Зараз її батьки перебувають під завалами, їх доля невідома"

 

Командування Повітряних Сил ЗСУ повідомило у фейсбуці, що українські військові не змогли би збити ракету, яка влучила у житловий будинок:

 - Одна із ракет Х-22, запущена з району Курської області близько 15 год. 30 хв. 14 січня 2023 року, влучила в багатоповерхівку у м. Дніпро (по вул. Набережна Перемоги). Радіолокаційними засобами виявлено приблизне місце запуску, висота, швидкість польоту. Жодних сумнівів, що це була саме ракета Х-22 – немає. У Збройних Силах України немає вогневих засобів, здатних збивати даний тип ракет. З початку воєнної агресії росії по території України було випущено понад 210 ракет цього типу. Жодна – не збита засобами протиповітряної оборони. 
 
Маса бойової частини Х-22 – близько 950 кг. Максимальна дальність – до 600 км. При застосуванні із великих відстаней відхилення від цілі може становити сотні метрів. Лише зенітні ракетні комплекси, які у перспективі можуть бути надані Україні західними партнерами (йдеться про такі системи, як Patriot PAC-3 чи SAMP-T), здатні перехоплювати дані повітряні цілі.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також