У драмтеатрі підготували прем’єру «Гамлета»

1106 0

Ми у соцмережах:

У драмтеатрі підготували прем’єру «Гамлета»

Рівненський драмтеатр підготував прем'єрний показ шекспірівської трагедії "Гамлет". Над ним колектив працював майже чотири місяці. Для вистави режисер Володимир Петрів взяв переклад Юрія Андруховича, сюжет і зміст Шекспіра зберіг, але подав його по-своєму. Прем'єрні покази "Гамлета" на рівненській сцені відбудуться 17-го та 18-го квітня

Поки театр зачинявся для глядачів на вимушений карантин, колектив працював над новою виставою – "Гамлет", повідомляє Суспільне.

Попри те, що версія постановки скорочена до двох годин, у ній зберегли сюжет і зміст трагедії Шекспіра, зауважує режисер і директор театру Володимир Петрів під час генеральної репетиції. Втім, є і відмінні прочитання класичного тексту.

"В моєму розумінні, наприклад, Офелія не втопилася. Офелію втопила Гертруда. Гертруда не тільки сину зрадила, а наробила тут ще багато біди. У мене вона п'є отруту свідомо, а не випадково, чого я не бачив ні в одному Гамлеті. Я думаю, у неї є всі підстави, вона розуміє, що це кінець. В мене Гораціо – теж зрадник, він не друг. У нас Фортінбраса нема у виставі, цієї фінальної сцени немає ", – привідкриває деталі постановки режисер.

Для вистави використали драму у перекладі письменника-сучасника Юрія Андруховича. На думку Володимира Петріва, це найкращий з перекладів, який звучить сучасно.

Гамлета грає актор і режисер Чернівецького народного драматичного театру Іван Данілін. На сцені Рівненського драмтеатру митець двічі ставив вистави як режисер, на цей раз він у головній ролі.

"Гамлет – він не назовні, він всередині. Режисер давав завдання зняти всю цю позолоту з цього образу Гамлета, просто зробити його звичайною людиною. А якби Гамлет був зараз, в наш час, то який би він був", – розповів Іван Данілін.

Виконавиця ролі Гертруди – мати Гамлета – Алла Луценко розповідає, що її улюблена сцена у постановці, коли героїня покликала до себе сина на розмову, а той звинувачує її у зраді і лицемірстві.

"Вона надзвичайно складна емоційно. Ми між собою сваримося, а руйнується держава, в принципі, те, що робиться і в нас в країні. Вистава взагалі актуальна. Ми боремося за дурницю, за дещицю, іноді в цій боротьбі припускаємося таких помилок, що в цій боротьбі втрачаємо найголовніше", – коментує актриса.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також